8 maitsvat ideed võileiva tegemiseks: proovi kohe!

8 maitsvat ideed võileiva tegemiseks: proovi kohe!

Võileibade valmistamisel tasub vahelduseks kindlasti ka eksperimenteerida, et avastada uusi maitsekooslusi ning muuta oma toidukord huvitavamaks. Ideid, mida võileivale panna, on lõputult, ning kes leiab, et tegu on üksluise einega, siis tasub kindlasti heita pilk peale allpool olevatele vahvatele ideedele, kuidas oma võileib eriti hõrgutavaks muuta.

Võileibade valmistamisel tasub vahelduseks kindlasti ka eksperimenteerida, et avastada uusi maitsekooslusi ning muuta oma toidukord huvitavamaks. Ideid, mida võileivale panna, on lõputult, ning kes leiab, et tegu on üksluise einega, siis tasub kindlasti heita pilk peale allpool olevatele vahvatele ideedele, kuidas oma võileib eriti hõrgutavaks muuta.

Täpseid koguseid ei ole antud, seega saab igaüks ise arvestada vastavalt sellele, mitu võileiba valmistada on vaja. 

8 head ideed, mida võileiva peale panna võiks:

1. Avokaado, kõrvitsaseemneõli ja tšillihelbed.

Uurista avokaadost sisu välja, purusta kahvliga ühtlaseks massiks ning aseta röstitud musta leiva viilule. Nirista peale kõrvitsaseemneõli, pisut meresoola ning tšillihelbeid. Naudi kohe!

2. Sulatatud kitsejuust, marineeritud paprika ja trühvliõli.

Marineeritud paprikat müüakse igas suuremas toidupoes, seega ei tohiks selle leidmisega probleeme tekkida. Võileiva valmistamise käik on järgnev: võta viil ciabatta’t, määri peale ohtralt kitsejuustu, aseta sellele paar viilu röstitud marineeritud paprikat ja nirista peale trühvliõli.

3. Küüslauk, riivitud juust, majonees, tomat, pipar.

Pressi küüslauguküüs puruks, sega omavahel riivjuust, majonees ja küüslauk. Võta viil musta leiba või ciabatta’t, rösti ning määri peale küüslaugu-juustu segu. Kõige peale aset paar viilu tomatit ning raputa peale pipart.

4. Keedetud muna, või, kilu (soovikorral), sibul.

Aseta võiga määritud mustale leivale paar viilu marineeritud vürtsikilu, sinna peale viilutatud keedumuna. Kõige peale aseta paar sibularatast. 

5. 5% kodujuust, tuunikalakonserv õlis, punane sibul.

Võta viil leiba, määri peale kodujuustu, ning paar lusikatäit tuunikalakonservi ja kaunista sibularatastega. 

6. Kuumsuitsu heik, sibul, sinep, majonees, hapukoor.

Puhasta kala luudest ja eemalda nahk, haki sibul ning sega omavahel kõik koostisosad ilusti läbi. Söö pehme valge saiaga!

7. Või, redis, sool, pipar.

Määrile saiaviilule ohtralt kvaliteetset võid, viiluta peale redist, maitsesta soola ja pipraga. 

8. Marineeritud ananass, toorsink, või, emmentali või Gouda tüüpi juust.

Võta viil saia, määri peale võid, aseta sellele 1-2 viilu sinki, seejärel pool ratast marineeritud ananassi ning kõige peale paar viilu juustu. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni juust on ilusti sulanud.

 

Karin Karu