ALKOHOLIVABADE VEINIDE TEST: maitsvad ja kalorivaesed!

Foto: Maksim Toome

Sisuturundus

Pole kahtlustki, et alkoholivaba vein on täna trendikas valik, mis muuhulgas on ka meie tervise suhtes lahkem, rääkimata väiksemast kaloraažist kui alkoholiga veini puhul harjunud oleme.

Buduaaril avanes võimalus testida legendaarse Prantsusmaa veinimärgi JP. Chenet So Free alkoholivaba valikut, kus leidub nii mulliga kui mullita veine.

J.P.Chenet So Free Sparkling Chardonnay Alcohol-Free (75cl) vahuveinis on tunda puhtaid, värskete valgete lillede ja küpsete tsitrusviljade aroome-maitseid. Jook on kergelt kreemise mulliga, magusamapoolne, kuid heas tasakaalus. Sobib aperitiivina või dessertide juurde.

J.P.Chenet So Free Sparkling Pinot Noir Rose Alcohol-Free (75cl) elegantne vahuvein on tulvil punaseid marju ja joogis on tunda värskust. Sobib hästi aperitiivina või toidumenüü vahekäiguna.

J.P.Chenet So Free Chardonnay Alcohol-Free (75cl) alkoholivaba veini aroom on rikkalik, tulvil valgete lillede õite aroomi, tsitrust, kollaseid puuvilju ja vaniljet. Tegemist on suurepärase aperitiiviga, mis sobib hästi kaaslaseks ka salatitele, grillitud kalale, valgele lihale, pasta- ja riisiroogadele.

J.P.Chenet So Free Rose Alcohol-Free (75cl) kahvaturoosas alkoholivabas veinis tulevad esile väikeste punaste marjade aroomid: maasikad, kirsid, metsamarjad. Vein sobib hästi aperitiiviks, kuid ka salatite, tapaste, grillitud liha, köögiviljade ning magustoitude kõrvale.

J.P.Chenet So Free Cabernet-Syrah Alcohol-Free (75cl) alkoholivabal veinil on kirgas ja intensiivne rubiinpunane toon ning rikkalik aroom, kus tulevad esile punased puuviljad ja mustad marjad, mida rikastavad vürtside noodid. Rikkalik vein sobib ideaalselt punase liha, barbeque ja erinevate juustudega.

Buduaaritarid muljetavad

„Mina alkoholi ei tarbi, küll aga olen ma alati valmis uuteks maitseteks.
Testisin JP. Chenet So Free Sparkling Chardonnay alkoholivaba valget vahuveini, mis oli minu jaoks mõnusalt magus, kerge, naturaalne ja värske. Toote kirjelduse järgi poolkuiv, valgete lillede ja küpsete tsitrusviljade aroomi ja maitsega, kreemise mulliga. Sain teada, et alkoholivabasid vahuveine tarbitakse üle kahe ja poole korra rohkem kui alkovabu veine.

Pidulikku tunnet aitab see suurepärane jook kindlasti luua. Soovitav on seda nautida 6–8 ºC juures. Tarbimisel ei tasu olla tagasihoidlik, kuna 100 ml annab vaid 20 kcal, võrreldes alkoholi sisaldava vahuveiniga üle kolme korra vähem kaloreid.
Huvitav fakt on ka kauni pudeli kohta. 1991. aastal võideti pakendite Oscar julge ja originaalse pudeli disaini eest!“ – Katrin Tust, Buduaari brändijuht

„Mina olen pigem veinide kui vahuveinide fänn, seega said minu lemmikuteks roosa ja punane vein. JP. Chenet So Free Rose meeldis mulle seetõttu, et tema lõhn ja maitse on nii erinevad. Kõigepealt jõuab ninna hapukas lõhn, aga maitse on meeldivalt ja õrnalt magus. Need kaks kokku annavad väga mõnusa elamuse.
Teine lemmik oli JP. Chenet So Free Cabarnet-Syrah, kuna see maitses nagu päris vein – nagu tavaline alkoholiga vein, aga ilma alkoholita. Mõnus magus puuviljane lõhn, maitse väga kerge ja meeldiv – mitte liiga tummine ja kuiv, nagu tavaliselt punased veinid on. Minu jaoks lihtsalt ideaalne.

JP. Chenet So Free alkoholivabade veinide suurim pluss on see, et need maitsevad nii hästi ning sisaldavad väga palju vähem kaloreid kui alkoholiga vein ehk siis veini on võimalik nautida murevabalt. – Marianne Peep, Buduaari müügijuht

„Olen suur valge veini armastaja. Koolitusel sain aru, et mulle meeldib valge vein mitte sellepärast, et see „purju“ teeb, vaid hoopis maitse pärast. Nüüd olen õnnelik, et olen leidnud uue lemmiku just alkoholivaba veini näol.

J.P. Chenet So Free Chardonnay on väga kerge ja kindlasti mõnus just suvel nautimiseks. Kuna suvekuudel on palju üritusi ja peab pidevalt autorooli istuma, ostan ilmselt seda alkoholivaba veini endale koju rohkem, et saaksin veinimaitset nautida ka siis, kui alkoholi juua ei saa. Soovitaksin seda mõnusat veini just kala- või pastaroogade kõrvale. Super nauding! Kui oleksin varem teadnud, et alkoholivaba vein võib maitseda nagu päris alkoholiga vein, oleks see minu koduriiulis juba ammu olemas olnud.“ – Doris Kase, Buduaari turundusjuht

„Mina joon alkoholi pigem harva. Enamasti selle tõttu, et mulle ei meeldi, millise tunde see minus tekitab. Kõige enam tarbin vett ja hommikuti kohvi. See aga ei tähenda, et ma vaheldusest puudust ei tunneks. Testimise käigus olid J.P. Chenet So Free Sparkling Chardonnay ning Sparkling Pinot Noir Rose kõige suuremad positiivsed üllatajad.

J.P. Chenet Sparkling Chardonnay on imelise maitsega, värske ning tasakaalukas „krõbeda“ mekiga alkoholivaba valge vein. J.P. Chenet Pinot Noir Rose on punastest marjadest tulvil, elegantne suvine valge veini mullijook, mis võitis ka ESA Aasta Vein 2022 pronksmedali tiitli.

Põnev fakt! Kui paljud alkovabad joogid valmistatakse kuumutamise või kemikaalide abiga, siis J.P Chenet kasutab nanofiltreerimist. See tagab kõrge kvaliteedi, mida ideaalis peaksime ka kõik otsima. Hinnavahe on väike ning sinu keha tänab sind.“ – Merli Tammela, Buduaari turunduse projektijuht

„Võin julgelt öelda, et erinevat tüüpi alkoholi puhul iseloomustan end just veinisõbrana ja oskan nautida nii mulliga kui mullita varianti, kuid olen väga ka seda meelt, et alkoholivabad alternatiivid on igati teretulnud. Alkoholiga liialdamine (kas siis liiga palju korraga või liiga sageli) koormab meie organismi, rääkimata korralikust kaloraažist, mida justkui märkamatult tarbime. Niisiis olen ka varem proovinud nii alkoholivabasid mullijooke kui mullita veine, aga nii maitsvaid testisin esimest korda.

J.P. Chenet So Free Sparkling Pinot Noir Rose alkoholivabast mullist sai mu lemmik kraadivaba mullijook just tema värskuse ja tavapärasest mahedama maitse tõttu. Muide, kas teadsite, et pinot noir viinamarjad on oma kasvukoha suhtes üsnagi pirtsakad… See teeb veini ju veelgi erilisemaks, kas pole?

Tõeliselt suutis mind üllatada aga JP. Chenet So Free Cabarnet-Syrah alkovaba vein, mis maitses peaaegu „nagu päris“. Olen sügisel ja talvel just suurem punaveinisõber ja kujutan väga hästi ette, kuidas seda veini toidu kõrvale naudin.“ – Liisbet Saue, Buduaari tegevtoimetaja