Amarula toorjuustukook ja Amarula Colada

71 kommentaar
Amarula toorjuustukook ja Amarula Colada

Amarula kreemliköör sobib nautimiseks puhtalt, jääga ja erinevates kokteilides ning toidu valmistamiseks – lisades roogadele iseäranis meeldiva ja eksootilise maitse. Pakume teile esimesi hõrke Amarula retseptiideid.

Amarula on Lõuna-Aafrikas valmistatud naturaalne kooreliköör, mille tähtsaimaks tooraineks on elevantide suured lemmikud – kollaka värvusega -vitamiinirikkad marula puude viljad. Maitseomadustelt on Amarula täidlane, puuviljane ning ühteaegu pehme.

Käsitsi korjatud marula puuviljade nektar laagerdub kaks aastat tammevaadis kuni on saavutanud oma küpsuse ning segatakse siis rikkaliku koorega. Nii valmib metsikust puuviljast marulast meelelist naudingut pakkuv Amarula Cream liköör.
Marulapuu (teaduslik nimetus Sclerocarya birrea) või rahvasuus “elevandipuu” kasvab vaid ühes kindlas piirkonnas subtroopilistel tasandikel Aafrikas. “Elevandipuu” nimetus tuleneb sellest, et elevandid on ühed suurematest marulapuu viljade austajad. Marulapuul on tähtis roll ka sealses inimühiskonnas. Näiteks toimuvad paljud pulmad ning laulatused otse marulapuude all, kuna seda puud peetakse viljakuse ja hea õnne sümboliks.

Amarula kreemliköör sobib nautimiseks puhtalt, jääga ja erinevates kokteilides ning toidu valmistamiseks – lisades roogadele iseäranis meeldiva ja eksootilise maitse. Pakume teile esimesi hõrke Amarula retseptiideid.