Buduaari GURMEEKOOL: Itaalia köök. Kahe erineva kattega bruschettad

17 kommentaari
Buduaari GURMEEKOOL: Itaalia köök. Kahe erineva kattega bruschettad

Buduaari Gurmeekooli teemaks on Itaalia köök ning seekord jagame sinuga kaht isuäratavat itaaliapärast retsepti. Võiubade ja röstitud küüslaugu bruschettade ja päikesekuivatatud tomati bruschettade autoriks on Fish and Wine peakokk Riho Heinmets. Kuidas valmistada bruschettasid endid, loe meie eelmisest Gurmeekooli retseptivalikust.  

Buduaari Gurmeekooli teemaks on Itaalia köök ning seekord jagame sinuga kaht isuäratavat itaaliapärast retsepti. Võiubade ja röstitud küüslaugu bruschettade ja päikesekuivatatud tomati bruschettade autoriks on Fish and Wine peakokk Riho Heinmets. Kuidas valmistada bruschettasid endid, loe meie eelmisest Gurmeekooli retseptivalikust.

Võiubade ja röstitud küüslaugu bruschettad


  • 300 g Casa Rinaldi võiube
  • 30 g röstitud küüslauku
  • 2-3 oksa tüümiani
  • 10 g murulauku
  • 5 g Casa Rinaldi tšillikaunu õlis

Valmistamine:
Kuumuta ahi 180 kraadini ja aseta küüslauk koos tüümianiokstega ahju röstima. Kurna oad ja blenderda seni, kuni mass on muutunud ühtlaseks. Lisa küüslauk (ilma tüümianita) ja blenderda. Haki murulauk ja tšilli hästi peeneks ning lisa ubade-küüslaugu massile. Maitsesta soola ja pipraga.

Koostisaine soovitus: Casa Rinaldi võioad
Casa Rinaldi võioad on müügil suurimates Selverites üle Eesti

 

 

 

 

 

Koostisaine soovitus: Casa Rinaldi tšillikaunad õlis
Casa Rinaldi tšillikaunad õlis (130 ml) on müügil suurimates Selverites üle Eesti.

 

 

 

 

 

Päikesekuivatatud tomati bruschettad

  • 300 g Casa Rinaldi päikesekuivatatud tomateid
  • 50 g parmesani
  • 50 g seedermänniseemneid
  • 1 pott basiilikut

Valmistamine:
Rösti seedermänniseemned ahjus kuldpruuniks. Vala päikesekuivatatud tomatid koos õliga blenderisse ja püreeri, kuni kõik on ühtlane. Sega sisse parmesan ja blenderda, kuni need on segunenud. Lisa blenderisse männiseemned ja jätka tegevust. Rebi näppude vahel basiilik ning sega see tomatisegusse. Maitsesta värskelt jahvatatud pipraga.

 

Koostisaine soovitus: Casa Rinaldi päikesekuivatatud tomatid
Casa Rinaldi päikesekuivatatud tomatid ekstra neitsioliiviõlis (200 ml) on müügil suurimates Selverites üle Eesti.

 

 

 

 

 

Joogisoovitus: Zonin Pinot Grigio DOC
Valge Itaalia vein, 12%. Valmistatud Pinot Grigio viinamarjadest, mis pärinevad hinnatud Friuli piirkonnast. Vein on värske ja väga heas tasakaalus. Tunda akaatsiat ja peent vürtsisust.

 

 

 

 

 

 

Itaaliapäraseid maitsenaudinguid!
Buduaar.ee