BUDUAAR KÄIS SÕPRADEGA gurmeekokkamas. Suur galerii!

6 kommentaari
BUDUAAR KÄIS SÕPRADEGA gurmeekokkamas. Suur galerii!

Imeilusal soojal 10. mai teisipäeval seadsid osad buduaarikad keset tööpäeva sammud hoopis restorani Kuldmokk poole ja sinna jäime me tervelt neljaks tunniks. Nautisime päikesepaistet ja 24kraadist soojust, rõõmsaid ägedaid ja sisukaid inimesi, puhtaid maitseid ja suviseid kokteile. 

Nimelt toimus iga uue hooaja traditsiooniline Buduaari gurmeekool ja seekord oli meie sooviks saada ideid ja õppida uusi nippe suviste aiapidude maitsenaudingute osas. Kuna gurmeekoolis õpitut jagab nüüdsest ka brittide number üks toiduajakirja Jamie Eesti väljaanne, siis mõistagi koosnesid meie kokatavad toidud vaid tervislikest ja kõrgekvaliteedilistest toorainetest. 

Valmistasime soolast ja magusat rafineerimata roosuhkrutest Billington’si erinevatest maitsevalikutest ja meie üks retsept pärines hiljuti siin meie veebis toimunud retseptivõistluselt. Retseptivõistluse võidutöö autoriks oli Airi, kes sõitis koos oma kaaslasega Kuldmokka kokkama lõunamaalt Viljandist. 

Meiega oli kaasatud veel üks armas Buduaari veebi lugeja – Nele, kes oli valikvastustega veebimängu loosijumala soosik. Nele kirjutas meile südantsoojendava tagasiside, mille algus oli järgmine: “Tahtsin sind veel kord tänada eilse eest – emotsioonid on endiselt laes :)”… ja ülejäänu jäägu meie teada. 

Suvisesse aega kuulub kindla peale grillimine ja meiegi menüüs oli lausa kolme eri maitset suurepärast grill-liha. Restorani Kuldmokk kokapere Irma, Jüri ja Paul valmistasid meile ette neile omaselt ehk vahemerelikult nii itaaliapärase kui ka maroko köögi maitsestusega marinaadi ja maitselisandid. Eesti tuntuim grillmeister Enn Tobreluts aga näitas meile, jutumärkides ilmselt kui iseseisvaks tegemiseks läheb, kui imelihtne on hõrku veiseliha otse sütel küpsetada. Taas kord jõuame ka tagasi sinna, et iga maitsva toidu alustala on kvaliteetne tooraine ja meile saatsid oma parimad lihatükid selleks päevaks Võrumaalt teele Liivimaa Lihaveise head inimesed. Moodne keraamine grill, millel me liha valmistasime, saabus firmast Homeyard

Meie suviste aiapidude laualt ei puudunud ka joogid. Erinevaid sooje ja külmi kohvijooke valmistasime 100% ainult ökoloogiliselt puhastest toorainetest tooteid valmistava A. Vogeli kaubamärgi Bambu viljakohvist. Kohvipuru kasutasime maitsestusel ka pannkookide taignas ning isegi lihamarinaadis. Super hea oli! Meeleolu hoidsid üleval suvesse sobivad kokteilid, mis valmisid maailmakuulsa likööri Cointreau ja maailma vanima rummibrändi Mount Gay baasil. Tänud meie kokteilimeister Martinile. 

Kõik nimetatud toorainete esindajad tõid oma kraami endaga ühes ja pakkusid meile oma seltskonda. Tänud Anu, Andra, Mari-Liis, Robert ja Tauno. Meiega olid päeva nautimas ka, ilmselt olete kõik nõus, kaks Eesti kõige positiivsema ellusuhtumisega kaunid tuntud naised: Anu Saagim ja Kertu Jukkum. Buduaarist oli esinduseks Krista, Kai ja Triin ning kaaslastena olid kaasas Ingrid, Krista, Eve-Liis. 

Retseptid avaldame nii Jamie toiduajakirja veergudel, mis ilmub juunikuus, kui ka Buduaari suvises numbris. 

Vaata meeleolukat galeriid ja jäägem ootama ajakirjade ilmumist. 

Krista Maldur