GURMEEKOOL: Cacio e pepe

Lisa kommentaar
GURMEEKOOL: Cacio e pepe
Maksim Toome

Täna tutvustame Buduaari suvisest gurmeekoolist rooga nimega Cacio e pepe, mis valmis restorani Lucca peakoka Jose Francisco Ojeda Ramose taktikepi all.

Vaja läheb (ühele):

100 g spagette

60 g Pecorino Romano juustu

Foto: Synnove

150 ml köögiviljapuljongit

2 g purustatud musta pipart

25 g võid

Valmistamine:

Rösti purustatud must pipar kuival kuumal pannil, puulusikaga pidevalt segades. Röstimine annab pastale kergelt suitsuse maitse. Seejärel lisa või ja köögiviljapuljongiga vispeldatud riivitud pecorino juust. Keeda segu ühtlaseks kreemiseks kastmeks ning lisa varem valmis keedetud spagetid.

Soola ära enam pastale lisa, kuna Pecorino Romano ise on üsna soolane. Seejärel serveeri ning raputa peale riivitud Pecorino Romano juustu.