BUDUAARI GURMEEKOOL EV 100 maitseid vol2: Kukeseene-kõrvitsa-cappuccino

4 kommentaari
BUDUAARI GURMEEKOOL EV 100 maitseid vol2: Kukeseene-kõrvitsa-cappuccino

Jätkame järgmise Buduaari gurmeekooli retseptiga, mille valmistamisest ja nautimisest said meie külalised ka ise osa võtta. Gurmeekool toimus aasta lõpul uues unikaalse kontseptsiooniga restoranis Rae Meierei. Peakokkadeks olid Dmitri Rooz, Mihkel Kalbus ja Viktor Jelissejev ning Rae Meierei kokteilimeistrite tiim, kes valmistas meile pidulauale sobivaid kokteilikooslusi eestimaistest jookidest, mida tõi endaga ühes Liviko esindus. 

Eelmise aasta sügis pakkus rikkalikku seenesaaki ning paljudel meist on sügavkülmas oma aega ootamas kaunid kuldkollased kukeseened. Buduaari Eesti Vabariik 100 juubelihõngulise gurmeekooli üheks pidulauaretseptiks pakkuski Rae Meierei kokatiim meile välja kreemise supi, mis on oma serveeringult väga eripärane. 

 

 

KUKESEENE-KÕRVITSA-CAPPUCCINO

1 kg kõrvitsat (või 500 g kõrvitsapüreed)

200 g kukeseeni

1 sibul

75 g võid

300 ml köögiviljapuljongit

400 g kohvikoort

sidrunimahla

soola, pipart, Cayenne’i pipart, muskaati

Valmistamine: 

Lõika kõrvits kuubikuteks ja haki sibul. Kuumuta paksu põhjaga potis 2 sl võid, lisa sibul ja kuumuta, kuni sibul on muutunud klaasjaks. Lisa kõrvitsakuubikud ja puljong ning keeda madalal kuumusel, kuni kõrvits on pehme. Püreesta ja lisa koor. Lase uuesti keema ning maitsesta. Sulata pannil 2-3 sl võid ja kuumuta kukeseened kiirelt läbi, maitsesta musta pipraga. Serveerimisel puista kukeseened supile, soovi korral lisa hakitud tilli.

Kokteilisoovitus: Craft’tea’ers 

Crafter’s on põhjamaisest puhtast loodusest inspireeritud Eesti käsitöödžinn, mis on valminud Liviko džinnimeistrite sajanditepikkuse kogemuse tulemusena. Maitsesügavust lisavad Eesti teravili ja Kubja Ürditalu maitsetaimed.  

4 cl Crafter’s London Dry Gin džinni

1 cl hibiskitee tõmmist

2 cl rosmariinisiirupit

2 tilka bitterit

1 tl mett

Sega kokku, lisa jää ja serveeri mustsõstralehtedega.