BUDUAARI GURMEEKOOL EV 100 MAITSEID VOL3: Kodune sai, burrata ja kaneelimesi

6 kommentaari
BUDUAARI GURMEEKOOL EV 100 MAITSEID VOL3: Kodune sai, burrata ja kaneelimesi

Avaldame Buduaari juubelihõngulise gurmeekooli järgmise retsepti, mis on neist viiest ehk kõige ajamahukam, mis Rae Meiereis toimuvas gurmeekoolis valmis ning seda tänu saia kerkimisajale. Imelise maitsenüansi annab aga Rae Meierei unikaalse juustukombinaadi koorejuustupall burrata, mida saab kohapeale minnes letist ka kaasa osta.   

Vabariigi juubeli auks on Livikol valminud legendaarsete jookide, Viru Valge ja Vana Tallinna eritooted. Eesti vanima kvaliteetalkoholi tootjana on Liviko näinud Eesti Vabariigi sündi ja olnud tunnistajaks tähtpäevadele, mida selle saja aasta jooksul on peetud. Vaata siit, kuidas kasvõi tantsusammud või ilutrendid on saja aastaga muutunud.

KODUNE SAI, BURRATA JA KANEELIMESI

Sai:

450 g Tartu Mill nisujahu
1 muna
25 g värsket presspärmi või 1 pakk kuivpärmi
3 dl käesooja vett
0,5 dl õli
1 sl heledat siirupit või mett
1 tl soola

Valmistamine:

Sega kuivained ja lisa sool. Sega kausis soe vesi, õli, siirup ja suurem osa lahtiklopitud munast (jäta veidi määrimiseks). Kalla kuivainete hulka ning sega ja sõtku ühtlaseks. Kata tainakauss köögirätikuga ning lase soojas kohas umbes pool tundi kerkida. 

Sõtku tainas kergelt läbi, vormi piklikuks pätsiks ning tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud piklikusse leivavormi. Lase veel 30 minutit kerkida. Pintselda sai pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures ahju allosas 30-35 minutit, kuni sai on kenasti kerkinud ja pealt kuldne.

Lase vormis jahtuda. Et sai jääks pehmeks, kata see jahtumise ajaks köögirätikuga. 

Kate:

4 tk Rae Meierei burrata juustu
80 g mett ja 1 tl kaneeli
4 viilu võiga saia
100 g külmutatud pohli
sidruntüümiani

Viiluta sai ning määri sellele kaneeliga segatud mesi. Lisa juust ning kaunista pohlade ja sidruntüümianiga. 

Eesti sajandaks sünnipäevaks loodud Viru Valge Rukkilille Peenviin on valmistatud kodumaisest teraviljast ning uudse maitsenüansi annab rukkilille destillaat, mis valmib aeganõudva aurudestilleerimise teel pot still vaskkatlas.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

       

Kokteilisoovitus: Rukkilille Stir

4 cl Viru Valge Rukkilille peenviina
2 cl Luxardo likööri
2 cl vaniljesiirupit
2 cl sidrunimahla
1 Maraschino kirss
Fever Tree Indian Tonic Water toonikut

Sega ning lisa jääkuubik.

Meeldivat ja maitsvat Eesti sünnipäevaootust!