GURMEEKOOL: Gamberetti alla griglia

Ajakiri Buduaar

Maksim Toome

Sedakorda jagame Buduaari suvises gurmeekoolis Gamberetti alla griglia retsepti, mis valmis restorani Lucca uue peakoka Jose Francisco Ojeda Ramose taktikepi all.

Vaja läheb:

100 g Kapten Granti krevette

Foto: Kapten Grant

25 g küüslauku

25 g võid

30 g värsket koriandrit

15 g värsket punast tšillikauna

150 ml valget veini

Soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

Kuumuta pannil oliiviõli, lisa küüslauk ja tšilli ning prae kõrgel kuumusel kiiresti läbi. Seejärel lisa krevetid, sool, pipar ja valge vein. Kui krevetid on pruunistunud ning alkohol aurustunud, lisa või ning kuumuta veel 2–3 minutit. Seejärel võta pann tulelt ja maitsesta värske koriandriga.