Reklaam sulgub sekundi pärast

GURMEEKOOL: Sea sisefilee seene-trühvlikastmega

Ajakiri Buduaar

Maksim Toome

Buduaari suvise gurmeekooli sea sisefilee seene-trühvlikastmega, mis valmis restorani Lucca peakoka Jose Francisco Ojeda Ramose käe all, maitseb oivaliselt ning seda on lihtne valmistada.

Vaja läheb: 160 g Maks & Mooritsa sea sisefileed 3 g rosmariini 50 g sparglit 100 g kartulit 20 g värsket peterselli Oliiviõli Soola ja pipart Valmistamine: 1. Sega sool, pipar ja värske rosmariin oliiviõliga. Osa õlist pane kartulite jaoks kõrvale, ülejäänu määri sisefileele ja jäta liha pooleks tunniks maitsestuma. 2. Soojenda ahi 220 kraadini °C ning küpseta liha fooliumi all 15 minutit. Suuremaid lihatükke hoia ahjus mõni minut kauem. 3. Seejärel eemalda foolium ning pane liha veel 5 minutiks ahju pruunistuma. Pruunistada võid lihatükke ka grillil.   Kartul ja spargel 1. Maitsesta kartulid juba valmis maitseõliga ja pane ahju 220 °C juurde küpsema. 2. Blanšeeri sparglit 3 minutit ning seejärel pruunista pannil kergelt võis. 3. Maitsesta soola ja pipraga.   Seene-trühvlikaste Vaja läheb: 150 ml vahukoort 10 ml oliiviõli 30 g seeni 5 g trühvlikreemi Seente praadimisel tekkiv puljong Soola ja pipart maitse järgi Valmistamine: 1. Prae seened pannil võis kuldpruuniks. 2. Teisel pannil sulata natuke võid, vala juurde vahukoor ja kuumuta keemiseni. 3. Seejärel lisa seenepuljong ning maitsesta kaste soola ja pipraga. 4. Lisa trühvlipasta ja hakitud värske petersell. 5. Kui kaste on muutunud mõnusalt kreemiseks, lisa seened.