GURMEEKOOL: Sea sisefilee seene-trühvlikastmega

Lisa kommentaar
GURMEEKOOL: Sea sisefilee seene-trühvlikastmega
Maksim Toome

Buduaari suvise gurmeekooli sea sisefilee seene-trühvlikastmega, mis valmis restorani Lucca peakoka Jose Francisco Ojeda Ramose käe all, maitseb oivaliselt ning seda on lihtne valmistada.

Vaja läheb:

160 g Maks & Mooritsa sea sisefileed

3 g rosmariini

50 g sparglit

100 g kartulit

20 g värsket peterselli

Oliiviõli

Soola ja pipart

Valmistamine:

1. Sega sool, pipar ja värske rosmariin oliiviõliga. Osa õlist pane kartulite jaoks kõrvale, ülejäänu määri sisefileele ja jäta liha pooleks tunniks maitsestuma.

2. Soojenda ahi 220 kraadini °C ning küpseta liha fooliumi all 15 minutit. Suuremaid lihatükke hoia ahjus mõni minut kauem.

3. Seejärel eemalda foolium ning pane liha veel 5 minutiks ahju pruunistuma. Pruunistada võid lihatükke ka grillil.

 

Kartul ja spargel

1. Maitsesta kartulid juba valmis maitseõliga ja pane ahju 220 °C juurde küpsema.

2. Blanšeeri sparglit 3 minutit ning seejärel pruunista pannil kergelt võis.

3. Maitsesta soola ja pipraga.

 

Seene-trühvlikaste

Vaja läheb:

150 ml vahukoort

10 ml oliiviõli

30 g seeni

5 g trühvlikreemi

Seente praadimisel tekkiv puljong

Soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

1. Prae seened pannil võis kuldpruuniks.

2. Teisel pannil sulata natuke võid, vala juurde vahukoor ja kuumuta keemiseni.

3. Seejärel lisa seenepuljong ning maitsesta kaste soola ja pipraga.

4. Lisa trühvlipasta ja hakitud värske petersell.

5. Kui kaste on muutunud mõnusalt kreemiseks, lisa seened.

Sarnased artiklid