Buduaari GURMEEKOOL vol 2: Hurmaakeeks valge šokolaadi kattega

26 kommentaari
Buduaari GURMEEKOOL vol 2: Hurmaakeeks valge šokolaadi kattega

Selle nädalavahetuse gurmeeretsepti keskseks maitseks on hurmaa, sest hurmaad on just praegu talvisel ajal kõige küpsemad ja maitsvamad. Neid on hea niisama süüa, lisades aga keeksitainasse, saab tulemus veidi teistsugune kui kuivapoolsetele keeksidele ehk omane on. Hurmaakeeks on mahlaselt magus!

Retsepti on valmistanud Marit Soobik, kes on veebipõhise kokandusajakirja Perenaine.ee üks toimetajatest. Perenaine.ee toimetajad on inimesed, kelle põhitööks pole kokaamet, kuid kelle kireks, hobiks ja elustiiliks on kujunenud kõik kulinaariamaailmaga seonduv. Ühinenud jõududega on saanud Perenaine.ee lehest paljude maitsvate kookide, küpsetiste ja soolaste toiduretseptide kodu. Kodugurmaanidest hobikokad on avanud ka Tallinna piires kättetoimetamisega oma veebipõhise pagariäri. 

Mariti lemmikud on kõikvõimalikud magusad küpsetised. Kõik maitsvad küpsetised tuleb ka jäädvustada pildile nii hõrgutavalt, et fotost õhkuks hõrku koogi maitset. Talle meeldib katsetada uusi erinevaid maitsekooslusi, nagu kas või see hurmaakeeks, mis on mõeldud eriliste maitsete austajatele.

HURMAAKEEKS valge šokolaadi kattega

• 2 hurmaad
• 150 g võid
• 1,5 dl suhkrut
• 4 dl jahu
• 1,5 tl küpsetuspulbrit
• 0,5 tl soodat
• 1,5 tl kaneeli
• 2 Tallegg muna 
• 1 dl piima
• (rummi)

Glasuuriks: • 50g Fazeri valget küpsetusšokolaadi