BUDUAARI GURMEEKOOL VOL 5: Krõbedad banaanid ja Corny müsilbatoonid tainas

7 kommentaari
BUDUAARI GURMEEKOOL VOL 5: Krõbedad banaanid ja Corny müsilbatoonid tainas

Ongi aeg avaldada talvise aja gurmeekooli viimane ja õige magus retsept. Gurmeekoolis osales kokku 18 inimest, kelle vahel töökohustused ära jagati ning selle maitseterikka päeva lõpul istusime üheskoos lauda ning nautisime omavalmistatud roogasid ja sinna juurde sobivaid õllekooslusi.

Toiduakadeemia kursustel said Buduaari gurmeekoolis osalejad hea baasi Tai toitude koduseks kokkamiseks. Selline seltskondlik Tai maitsete kooskokkamine sobib suurepäraselt ka meeskonnakoolituseks või sünnipäevapeoks. Aasiapärased maitsed sündisid just õigete maitseainete abiga, mille tõid meile endaga ühes naised firmast DTL – Anu Tamm ja Anu Ozolit. Sobivad joogikooslused valis meile sommeljee Kristjan Markii ja seda just A. Le Coqi rikkalikust õllevalikust. Õllekultuurist rääkis meile Õlleliidust Peeter Võrk. Gurmeekoolis osalesid: veebimängu võitjad Erki, Tiiu, Ave ja Nadežda. Buduaarist Krista, Marget, Liisa, Kati, Annaliisa, Kai, Triin ja Jamie toiduajakirja toimetaja Kätrin. 

Maitsvaid, vürtsikaid ja magusaid pühi! Ole Tai köögi retseptide ja uudistega kursis Thai Choice FB lehel SIIN.

BANAANID JA CORNY MÜSLIBATOONID TAINAS 

Kümnele 

5 banaani

5 Corny kookosemaitselist müslibatooni

100 g mett

nisujahu

tuhksuhkrut

õli praadimiseks

1 pakk Japanese Choice tempuratainast

 

Isetehtud tainas:

4 sl nisujahu

2 sl riisijahu

1 muna

1 sl seesamiseemneid

50 g võid

soola

piima

 

Valmistamine:

1. Lihtne ja maitsev viis taina valmistamiseks: sega Japanese Choice tempuratainas pakil oleva juhendi järgi veega. Isetehtud taina valmistamiseks sulata või ja sega sinna sisse kõik taina koostisosad. Viimasena sega sisse piim, sellega saad reguleerida taina paksust (tainas peab olema parajalt vedel, et banaani sinna sisse kastes jääb tainas banaani ümber).

2. Magustoidu valmistamiseks koori banaan ja lõika suuremateks, u 4 cm tükkideks. Murra Corny väiksemateks tükkideks. Kasta banaani- ja Corny-tükid korraks nisujahusse ja seejärel tainasse. Pane tainaga kaetud tükid kuuma õliga täidetud pannile küpsema (õli peab pannil olema nii palju, et tükikesed saaksid vabalt ringi ujuda). Kui banaanid ja Corny on kuldsed, aseta köögipaberile nõrguma. Serveeri tuhksuhkru ning meega.

 

 

Joogikooslus: õlu A. Le Coq Porter

Tainas küpsetatud magustoidu lopsakad maitsed eeldavad ka täidlasemat ja intensiivsemat õlut. A. Le Coq Porteri kohivröstine maitse elavdab maitsete paletti ja järelmaitse jääb meeldivalt pikk ja meeldejäävalt mõnus.