Buduaari GURMEEKOOL vol6: Neli suvist kokteiliklassikat

13 kommentaari
Buduaari GURMEEKOOL vol6: Neli suvist kokteiliklassikat

Mis ühendab kõiki mõnusamaid suviseid kokteile? Just nimelt, kõigis neis kasutatakse koostisosana kõrgelt hinnatud ja palavalt armastatud Cointreau’ likööri, milleta ei kujutaks Margaritat ega Cosmopolitani ettegi. Suveõhtute neli klassikalist Cointreau’-kokteili   

Mis ühendab kõiki mõnusamaid suviseid kokteile? Just nimelt, kõigis neis kasutatakse koostisosana kõrgelt hinnatud ja palavalt armastatud Cointreau’ likööri, milleta ei kujutaks Margaritat ega Cosmopolitani ettegi.

Suveõhtute neli klassikalist Cointreau’-kokteili

Margarita

2 cl Cointreau’d
4 cl tekiilat
1cl laimi- või sidrunimahla

Šeigi koostisosad jääga ja lisa garneeringuks laimiviil.
Margarita sündis 1948. aastal Acapulcos. Seda iseloomustavad tekiila vürtsikus ja laimi värskus. Cointreau lisab mahedat puuviljamaitset ning kokku tuleb rikkaliku maitsega kosutav jook.

Cosmopolitan

2,5 cl Cointreau’d
5 cl viina
2 cl jõhvikamahla
1 cl laimimahla

Šeigi koostisosad jääga ja garneeringuks aseta apelsinikoore keeruke klaasi sisse.
Cosmopolitan leiutati 1990. aastal San Franciscos ning tähelennu tegi kokteil siis, kui selle tunnistasid oma lemmikjoogiks populaarse sarja “Seks ja linn“ kaunitarid. Jook on äärmiselt mahe ja värskendav. Proovi ka Cointreaupolitani, sama retsept, aga ilma viinata.

Sidecar

2 cl Cointreau’d
4 cl konjakit
1 cl sidrunimahla

Šeigi koostisosad ja kurna suhkruäärisega kokteiliklaasi, kaunistuseks sidrunikoorest spiraal. Sidecar pärineb 1922. aastast ning selle tegi kuulsaks Pariisi Ritz hotelli peabaarmen. Tegu on kuiva ja klassikalise joogiga, mis on samas suurepärane janukustutaja.

White Lady

2 cl Cointreau’d
4 cl džinni
1 cl sidrunimahla

Šeigi koostisosad jääga ja vala jahutatud kokteiliklaasi.
White Lady sünniaasta on samuti 1922, mil see loodi Londonis austusavaldusena Mata Harile. Kokteil on kuiv ja karastav.

Cointreaupolitan

– 4 cl Cointreaud
– 4 cl jõhvikamahla
– 2 cl sidrunimahla

Pane kõik koostisosad jääga täidetud šeikerisse ja raputa läbi. Vala suurde martini-klaasi.