Buduaari pühadehõngulise merelise gurmeekooli järgmise retseptina avaldame kuuma maitseelamuse, mille juurde retsepti autor The Seafood Bar Tallinn peakokk Dmitri Fomenko soovitas, et ragoon'e võib julgelt ka topeltkoguse valmistada. Kindel see, et kõik sööjad sooviks neid juurde. Consommé ehk tugevamaitseline puljong sobib külma aja kosutavaks maitseelamuseks imehästi. Roa staariks on krabiliha, mis on wonton-taignasse peidetud. Joogisoovitusena jätkas meile maitsekooskõla looma tulnud Pernod Ricard Eesti esindus samuti tulisemas võtmes, pakkudes roa juurde legendaarse Plymouth Gin baasil kokteili. SIDRUNHEINA CONSOMME KRABI-RAGOON’IDEGA 2 l vett300 g sibulat100 g küüslauku100 g ingverijuurt50-70 g punast tšillipipart100 g värsket sidrunheina 700 g kala supikogumaitse järgi soola ja suhkrut Ragoon’i täidis: 300 g wonton-taigent300 g Philadelphia juustu35 g tilli250 g krabiliha 100 ml toiduõli Keeda 45 minutit 2 liitris vees sibula, küüslaugu, ingverijuure, tšillipipra, sidrunheina ja kala supikoguga puljong. Seejärel sõelu maitsestajad välja ja pane vedelik uuesti keema. Keeda puljong kokku nii, et kogusest jääb alles umbes pool. Maitse ja lisa vahepeal soola ja suhkrut. Sega kokku krabiliha, toorjuust, till ja tõsta täidis wonton-taignale. Vooli pelmeenikujulised ragoon’id. Prae kuumas õlis kergelt läbi ja tõsta puljongisse. JOOGISOOVITUS: Džinnikokteil Plymouth Gin baasil: Plymouth Sour 4 cl Plymouth džinni4 cl sidrunimahla2 cl suhkrusiirupit1 munavalgejääkuubikuid Pane koostisosad šeikerisse ja täida šeiker kolmveerandi ulatuses jääga. Šeigi tugevalt ja kurna klaasi. Serveeri sidrunheina või sidrunikoorega. Plymouth Gin on joogitööstuse ajaloo elav legend. Just Plymouth Gin kandis 1793. aastal sündides esimesena kõigist alkohoolsetest jookidest dry gin tunnussõnu ning tegemist on ainsa Inglise džinniga, millele on Euroopa Liidu poolt omistatud kaitstud päritolunimetus. Suurbritannia kuningliku mereväe ja kuulsate maadeavastajate saatjana on Plymouth Gin seilanud seitsmel maailmamerel ja pooluselt poolusele, kogudes kuulsust igas sadamas. Rikkalik ja mahe maitse saavutatakse seitsme hoolikalt ja käsitsi valitud taimse komponendi – koriandriseemned, apelsinikoor, sidrunikoor, kardemoniseemned, kadakamarjad ning iirise ja heinputke juured -, ja pehme Dartmoori Rahvuspargist pärit Devoni vee tasakaalustamisel. Täname: Krista Maldur [gallery ids="1888285,1888292,1888298,1888306,1888314,1888321,1888328,1888337,1888344,1888352,1888359,1888365,1888373,1888381"]
Mihkel Raud kallimaga — FOTO: Mihkel Raud/Instagram Seltskonnauudised ELU NAGU FILMIS: MIHKEL RAUA noor pruut sai sõrme tõeliselt glamuurse sõrmuse
Julia Aiste ja tema modellid — FOTO: Maksim Toome Buduaari sõnumid Vaata imelist Julia Aiste moeshow galeriid
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda
Vedel vibraator — FOTO: Unsplash.com Alexander Krivitskiy Sisuturundus Vedel vibraator: uusim trend täiskasvanute lelumaailmas