Reklaam sulgub sekundi pärast

BUDUAARI MEREGURMEE VOL2: Sidrunheina consommé krabi-ragoon’idega

Buduaari pühadehõngulise merelise gurmeekooli järgmise retseptina avaldame kuuma maitseelamuse, mille juurde retsepti autor The Seafood Bar Tallinn peakokk Dmitri Fomenko soovitas, et ragoon'e võib julgelt ka topeltkoguse valmistada. Kindel see, et kõik sööjad sooviks neid juurde.  

Consommé ehk tugevamaitseline puljong sobib külma aja kosutavaks maitseelamuseks imehästi. Roa staariks on krabiliha, mis on wonton-taignasse peidetud. Joogisoovitusena jätkas meile maitsekooskõla looma tulnud Pernod Ricard Eesti esindus samuti tulisemas võtmes, pakkudes roa juurde legendaarse Plymouth Gin baasil kokteili.

SIDRUNHEINA CONSOMME KRABI-RAGOON’IDEGA

2 l vett
300 g sibulat
100 g küüslauku
100 g ingverijuurt
50-70 g punast tšillipipart
100 g värsket sidrunheina
700 g kala supikogu
maitse järgi soola ja suhkrut

Ragoon’i täidis:

300 g wonton-taigent
300 g Philadelphia juustu
35 g tilli
250 g krabiliha
100 ml toiduõli

Keeda 45 minutit 2 liitris vees sibula, küüslaugu, ingverijuure, tšillipipra, sidrunheina ja kala supikoguga puljong. Seejärel sõelu maitsestajad välja ja pane vedelik uuesti keema. Keeda puljong kokku nii, et kogusest jääb alles umbes pool. Maitse ja lisa vahepeal soola ja suhkrut.

Sega kokku krabiliha, toorjuust, till ja tõsta täidis wonton-taignale. Vooli pelmeenikujulised ragoon’id. Prae kuumas õlis kergelt läbi ja tõsta puljongisse. 

    

JOOGISOOVITUS: 

Džinnikokteil Plymouth Gin baasil: Plymouth Sour

4 cl Plymouth džinni
4 cl sidrunimahla
2 cl suhkrusiirupit
1 munavalge
jääkuubikuid

Pane koostisosad šeikerisse ja täida šeiker kolmveerandi ulatuses jääga. Šeigi tugevalt ja kurna klaasi. Serveeri sidrunheina või sidrunikoorega.

 

Plymouth Gin on joogitööstuse ajaloo elav legend. Just Plymouth Gin kandis 1793. aastal sündides esimesena kõigist alkohoolsetest jookidest dry gin tunnussõnu ning tegemist on ainsa Inglise džinniga, millele on Euroopa Liidu poolt omistatud kaitstud päritolunimetus. Suurbritannia kuningliku mereväe ja kuulsate maadeavastajate saatjana on Plymouth Gin seilanud seitsmel maailmamerel ja pooluselt poolusele, kogudes kuulsust igas sadamas. Rikkalik ja mahe maitse saavutatakse seitsme hoolikalt ja käsitsi valitud taimse komponendi – koriandriseemned, apelsinikoor, sidrunikoor, kardemoniseemned, kadakamarjad ning iirise ja heinputke juured -, ja pehme Dartmoori Rahvuspargist pärit Devoni vee tasakaalustamisel.

 

Täname:  

 

Krista Maldur

[gallery ids="1888285,1888292,1888298,1888306,1888314,1888321,1888328,1888337,1888344,1888352,1888359,1888365,1888373,1888381"]