Reklaam sulgub sekundi pärast

BUDUAARI TAI GURMEEKOOL: Vokitud veisefilee või -süda viskises austrikastmes

Buduaari suvise gurmeekooli viimaseks retseptiks pakkus meile restoran Riis perenaine Kadri Tran nn südamliku roa, mis koosnes tavapärase filee asemel veisesüdamest. Meie võtsime väljakutse vastu, aga kes arvab, et see võiks mõneks teiseks korraks jääda, võib kasutada ka veisefileed. 

Sellele roale lisas efekti ka flambeerimisel tekkiv leek, mis tekkis viski alkoholisisaldusest. Selline leegitamine sobib pliidile, millel ei ole tööle pandud toidulõhnu ära viivat kubu ja üleüldse sobib see meetod kõige paremini õues grillil valmistamiseks. Kaasasime endiselt ehedaid Tai maitseaineid Thai Choice valikust ja selle retsepti osas peatume magusal tšillikastmel ja sojakastmel. 

Thai Choice magus tšillikaste on läbi aastate olnud Eestis omalaadsete hulgas kõige populaarsem, sobides muuhulgas nii grillitud liha kõrvale, salatisse kui ka marinaadi. Sojakastmeid on erinevaid nii värvilt kui konsistensilt. Üldiselt on hele sojakaste vedelam ja soolasem kui tume. Ka selle maitse on kergem ning see ei mõjuta lisamisel roogade värvust.

Tume sojakaste on heledast veidi paksem ja vähem soolane. Tal on pikemast laagerdumisajast tulenev külluslikum maitse ja tumedam värvus.

 

Vokitud veisefilee või -süda viskises austrikastmes

Valmistamisaeg: 5 minutit, ettevalmistus 15 minutit

Neljale

400 g veisefilee või veisesüdame viile

peotäis sibulaviile

peotäis porruviile

peotäis porgandiviile

peotäis suhkruhernekaunu

1 tl viskit

2 sl Thai Choice kalakastet

2 sl Thai Choice austrikastet

2 sl Thai Choice sojakastet

2 sl Thai Choice magusat tšillikastet

2 tl purustatud küüslauku

2 tl purustatud ingverit

praadimiseks õli

kastmeks pisut vett

paksendamiseks külmas vees lahjendatud maisitärklist

purustatud musta pipart

kaunistamiseks koriandrit, rohelist sibulat, krõbesibulat, tšillikaunaviile

Thai Choice tooted on müügil igas endast lugupidavas toidukaupluses ning valikuga saab tutvuda ka maitsemaailm.ee kodulehel. 

Vaata kõiki Buduaari südasuvise gurmeekooli retsepte ajakirjast Buduaar juuli-august või siit: 

SÜDASUVISED MAITSERÄNNAKUD - RESTORAN RIIS JA THAI CHOICE

VEISELIHA PUNASE KARRI-KOOKOSKASTMES

RIISINUUDLIVOKK KÖÖGIVILJADEGA (VEGAN)

Krista Maldur

[gallery ids="2051335,2051337,2051339,2051341,2051343,2051345,2051347,2051349,2051351,2051353,2051355,2051357,2051360,2051362,2051364,2051367,2051369,2051371,2051373,2051375,2051378"]