Ema ploomikook

Ema ploomikook

Aiad on täis õhetavaid õunu, kirsse ja ploome. Õige aeg üks hea kodune kook valmis meisterdada ja mõnusa piparmündi teega nautida.

 

Ema Ploomikook

Vaja läheb:
125g võid
200g jahu
1/2 tl küpsetspulbrit
1 muna
4 spl suhkrut

Kate:
ploomid
jahu
või
suhkur

 

Valmistamine: 

Valmista taigen. Selleks hõõru või suhkru ja munaga ühtlaseks. Hakka vähehaaval lisama omavahel segatud jahu ja küpsetuspulbrit. Jaota taigen ühtlaselt 24cm läbimõõduga ümmargusse koogivormi ning eelküpseta ahjus 200 kraadi juures kuskil 5 minutit. 

Eemalda ploomidelt kivid ning aseta koogipõhjale lõikekoht allapoole. Raputa peale natukene ka suhkrut, sest ploomid on üsna hapud. Valmista puru. Selleks haki lõikelaual jahu, või ja suhkur. Raputa puru koogile ja küpseta ahjus kuskil 20 minutit kuni ploomid on kenasti läbi küpsenud ning koook lööb vaikselt vormi küljest lahti. 


*Proovi ka kirssidega! 

 

Head isu! 

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja