GALERII! Buduaari gurmeekool “Prantsuse puudutus”

GALERII! Buduaari gurmeekool “Prantsuse puudutus”

7. mail ootas restoran Lusikas meid enda terassile, et avada õues toidunautimise hooaeg. Meid ootasid tunnustatud peakokk Allar Oeselg ja restorani poolt vajaminevad koostisosad, Allari loodud retseptid ja ilus ilm. Toimus Buduaari suvine gurmeekool nimega “Prantsuse puudutus”.

7. mail ootas restoran Lusikas meid enda terassile, et avada õues toidunautimise hooaeg. Meid ootasid tunnustatud peakokk Allar Oeselg, restorani poolt vajaminevad koostisosad, Allari loodud retseptid ja ilus ilm. Toimus Buduaari suvine gurmeekool nimega “Prantsuse puudutus”.

Valmistasime üheskoos suveõhtutesse sobivaid roogasid ning kasutasime prantslaste eeskujul toitudele sügavama ja peenema maitse saavutamiseks siidreid ja kalvadost. Maitselisa andsid Prantsuse Normandia piirkonnas kasvanud õuna- ja pirniaia saaduste 100% nektarist valmistatud naturaalsed Ecusson siidrid – Doux, Brut, Rose, Poire ning samast piirkonnast pärit kuivast õunasiidrist valmistatud luksuslik kalvados Coquerel.

Nautisime järgmisi Prantsuse köögi hõrgutisi:
*Kalvadosi  ja siidriga immutatud suitsutatud maisikana
*Grillitud kammkarp kalvadose, tomati ja ürtidega
*Kalvadosi ja meega glasuuritud part arbuusi, meloni ja sinihallitusjuustukreemiga.
*Siidris küpsetatud mesised juurikad grilljuustuga
*Õuna tart siidriga

Gurmeekooliga ühinesid kalvadosega kostitaja Priit ja siidrite esindaja Katri ning tema sõbranna Elo, veebimängu võitjad Gerli ja Grete koos kaaslaste Kerttu ja Mihkliga, telest ja raadiost tuntud Erkki, sportlikud Argo ja Maarja, fotograaf Ardo, grillahju firmast Homeyard Tauno ja Lusika peremees Rein. Buduaari olid esindamas Marge, Krista, Gaida, Greta-Maria, Kärt ja Kai ning Buduaari armas sõber Pille-Riin.
Retseptid avaldame Buduaar Shopping suvi 2013 ajakirjas ja suve jooksul ka veebis rubriigis “Kokakunst”.

Oli väga maitsev!

Krista Maldur