GALERII! MUSITA RESTO & BAR 12.02 PÄIKESE PUUDUTUSEGA Buduaari gurmeekool

GALERII! MUSITA RESTO & BAR 12.02 PÄIKESE PUUDUTUSEGA Buduaari gurmeekool

Ootame kevadet! Linnulaul ja päikesepaiste on juba märgatavad, aga loodus, mis pakuks värsket ja vitamiinirikast kehakütust, veel magab. Seepärast otsustasime minna otsima maitseid, mis on tänasel hetkel kõige vitamiinirikkamad ja mida võime oma koduköökidesse osta kauplustest. Musita restorani kokkade juhendamisel toimus kevadine Buduaari gurmeekool, mille juhtivaks ideeks sai värvikas ja vitamiinirikas energiast pakatav toit. 

On teada-tuntud fakt, et päikese käes küpsenud köögiviljad ja marjad on oma vitamiinisisalduse tipul siis, kui saak on äsja korjatud. Just seepärast peatusime sügavkülmaleti ees, et leida sealt erinevaid köögiviljade ja marjade segusid, mis on pakki pandud kohe peale nende valmimist. Musita resto & bar peakokk Eerik Kallas koostas meile viiest erinevast roast koosneva menüü, milles kasutasime Balbiino Härmavili sügavkülmutatud köögivilju ja marju, pärmi-lehttaigent ning Onu Eskimo maitsete valikust hõrke koorejäätiseid. 

Valmistasime: 

Ahjukartuli-lillkapsa eelroog Västerbotten juustu teki all

Rohelise herne ja kookospiimasupp juustuse küüslaugusaiaga

Värvikas vokiroog kana, krevettide ja nuudlitega  

Suitsutatud veise välisfilee veini-balsamico kastme ja aurutatud köögiviljadega

Kirsistruudel koorejäätisega

Sobivateks joogikooslusteks said võrratud Semu joogid, mis on tulvil Eesti kõige tervislikumate marjade maitseid. 

Retseptid avaldame järgmises kevadises Buduaari ajakirjas ja Semu mahladest saab samuti samast numbrist pikemalt lugeda. 

Vaata gurmeekooli galeriid!

Kuna Musita resto & bar on nomineeritud maailmakuulsa võistluse 2018 World Luxury Restaurant Awards kahes kategoorias – Most Romantic Atmosphere ja Luxury Family Restaurant -, siis leiab galeriist ka sisekujunduse pilte, et saaksite otsustada, kas teie arvates võiksite te oma häälega aprillis algaval hääletusel kaasa lüüa.