Reklaam sulgub sekundi pärast

GURMEEKOOL – TAI KÖÖK VOL1: Värsked kevadrullid riisipaberis

Buduaar käis taas kord gurmeehingega sõpradega koos kokkamas ja seekord oli meil saabuvate külmade ilmadega seoses fookuses sooja andev vürtsikas Tai köök. Kogunesime uude, suve lõpul avatud autentseid Tai maitseid pakkuvasse restorani New Thai, kus sealsed tailastest kokad õpetasid meid valmistama viit erinevat Taimaal armastatud toitu. Retseptid avaldame Buduaari ja Jamie november-detsember ajakirjas ja siinsamas veebis viiel järjestikusel reedel. 

Meie staarideks olid Thai Choice tooted, mis said juba kolmandat aastat järjest Tai kuningriigilt erilise autasu autentsete Tai maitsete edasiandmise eest väljaspool oma riiki ja mida kasutavad ka New Thai restoranis sealsed Taimaalt pärit kokad. Maitsete esiletoomiseks ja tasakaalustamiseks oli meile sobivad joogisoovitused leidnud sommeljee Hannes Aedla

VÄRSKED KEVADRULLID RIISIPABERIS

Tai keeles - Poh Pia Sod. Retsept on arvestusega ühe rulli valmistamiseks ja vastavalt sööjate arvule saab ise oma vajaminevad kogused ette valmistada. 

*2 lehte Vietnamese Choice riisipaberit 

Vietnamese Choice riisipaber on gluteenivaba kvaliteetne väikesemõõduline riisipaber, millega on eriti mõnus valmistada tervislikke värskeid kevadrulle.

KASTE: *Õunaäädikas *Vesi *Tšillikaunad, hakitud *Sool *Suhkur

TÄIDISEKS: *Kanafilee, keedetuna (krevetid sobivad samuti imehästi) *Muna, lahti klopituna küpsetatud ja seejärel ribadeks lõigatud *Värsket lehtsalatit *Porgandit, ribadena *Piparmünti *Kurki, ribadena

 

Valmistamine

Kastme valmistamiseks läheb 1 liitri vee kohta vaja kaks supilusikatäit õunaäädikat. Lase vedelikul koos hakitud Tai tšillikauna ning suhkru ja soolaga keeda 10 minutit. Seejärel jahuta ning serveeri kastmekausis.

Alusta kevadrullide tegemist riisipaberilehe leotamisega käesoojas vees, orienteeruvalt ühe minutiga peaks paber olema rullitav. Aseta riisipaber alusele ja täida soovitud täidisega. Rulli kenad tihked palad. Seejärel leota ka teine riisipaberileht ja keera veel üks kiht kevadrullide ümber.  

Kasta kevadrull kastmesse ja naudi koos B&G Necta Rose veiniga, mis on aroomilt väga puuviljane, domineerivad maasikad. Maitse heas tasakaalus ja aromaatselt magus, tasakaalustab meeldiv happesus. 

Barton & Guestier on number üks Prantsuse kaubamärk. Omades peaaegu kolme sajandi pikkust kogemust veiniäris, on B&G tuntud miljonite tarbijate hulgas üle maailma. Tänu lojaalsetele edasimüüjatele on Barton & Guestier saadaval 130 riigis, viiel kontinendil.

 

 

[gallery ids="2088489,2088495,2088502,2088508,2088512,2088519,2088524,2088529,2088536,2088541,2088549,2088555,2088563,2088569,2088574,2088579,2088587,2088590"]