GURMEEKOOL – TAI KÖÖK VOL2: Vürtsikas Tom Yum supp

13 kommentaari
GURMEEKOOL – TAI KÖÖK VOL2: Vürtsikas Tom Yum supp

Buduaari Tai maitsetega gurmeekooli järgmise retseptina avaldame vürtsika supi retsepti, mille valmistamist õpetasid meile Tallinnas asuva restorani New Thai kokad. Eheda taipärase maitsestuse annavad supile Thai Choice kiirnuudlipakikeses kaasasolevad maitseained. Kogu selle sarja toodete valiku leidmise üle meie kaubandusvõrgust rõõmustasid Taimaalt siia Eestisse tööle saabunud kokad, sest tegemist on kõige autentsemaid Tai maitseid pakkuvate toodetega.

Tegemist on kiirelt valmiva eheda Tai maitseelamusega, mille valmistamine on jõukohane nii igas vanuses kui ka kokkamiskogemusega valmistajale. 

VÜRTSIKAS TOM YUM supp

Ühele portsjonile

1 pakk Thai Choice Tom Yum maitsestusega kiirnuudleid 

1 krabipulk või krevette

1 muna

Valmistamine: Aja keema 200 ml vett ja lisa veele kiirnuudlipakis sisalduvad Tom Yum maitseained.

Lisa lahtisegatud muna (ära klopi) ja seejärel kiirnuudlid ning keeda 1 minut.

Võta tulelt ning lisa juurde hakitud krabipulk. Soovi korral võid lisada peenelt ribastatud köögivilju.

 

Vürtsikust-hapukust tasakaalustab magusa mekiga joogikooslus Valmiermuiža Frišš õlu, mis on radler-tüüpi leedripuuõlu. See 2,8% kangusega jook on valmistatud Valmiermuiža heledast õlust ning leedripuujoogist.

Thai Choice kiirnuudlid ja pakiga kaasasolevad maitseained pakuvad sööjatele päris ehedat Tai maitseelamust. Need Tais valmistatud kiirnuudlid ja kogu Thai Choice tootesari on saanud kolmandat aastat järjest ka Tai Kuningriigilt erilise autasu autentsete Tai maitsete edasi-andmise eest väljaspool oma riiki.

Leia ka Buduaari gurmeekooli eelnev Tai maitsetega värskete kevadrullide retsept SIIT ning kogu menüü, mida me sel gurmeekooli maitserännakul valmistasime ja nautisime, on leitav ajakirjade Buduaar ja Jamie november-detsember numbrites.