GURMEEKOOL – TAI KÖÖK VOL4: Roheline Tai karri

10 kommentaari
GURMEEKOOL – TAI KÖÖK VOL4: Roheline Tai karri

Söömine on Tais levinuim seltskondlik tegevus ja heast toidust on tailased lausa sõltuvuses. Sama sõltuvus haarab ka Taimaad külastanud turiste. Igatsedes autentseid Tai maitseid ja soovides neid ka teistega jagada, avasid kaks tegusat meest, Toomas ja Alex, Tallinnas suure turu juures restorani New Thai, mille kööki kutsusid nad toimetama tailastest kokad. 

Buduaari sügiseses gurmeekoolis käisimegi Tai köögi saladusi avastamas ning selgus, et valmistamise viisid on imelihtsad, kui tead vaid õigeid koostiosi ja neid kõige ehedamaid maitsestajaid kasutada. Viimase puhul on nendeks seekordsete õpetajate sõnul meie kaupluste riiulitelt leitav Thai Choice sari, mis toob autentse Tai köögi maitsed meie valmivatele roogadele. Järgmisena avaldame pearoana söödava rohelise karri retsepti, mille eheduse tunnuseks on kerge ja voolav tekstuur. 

EHE TAI ROHELINE KARRI

Neljale

1 purk ehk 400 g Thai Choice kookospiima  

1 l vett

500 g kanafileed 

8 tl Thai Choice rohelist karripastat 

100 g baklažaani

100 g suvikõrvitsat  

4 suuremat šampinjoni 

4 kahvrilaimi lehte

12 Tai basiiliku lehte

1 paprika

2 tomatit

8 tl Thai Choice kalakastet

4 tl suhkrut 

Pane potti vesi, karripasta ning kookospiim ja lase keema. Lisa juurde õhukesteks viiludeks lõigatud toored kanafileetükid. Kui kanaliha on küpsenud, siis lisa kõik ülejäänud hakitud koostisosad. 

Serveeri jasmiiniriisiga.

Thai Choice mõnusalt koorese kõrgekvaliteedilise kookospiima rasvasisaldus on 17-19%. 

Thai Choice roheline karripasta sisaldab teiste maitseürtide kõrval ka värsket rohelist tšillit, mis annab igale valmistatud karriroale eriliselt särtsu.

Thai Choice kalakaste on kuldne, läbipaistev ning tänu pikale valmistamisprotsessile rikkaliku maitsega. Kalakastet kasutatakse Aasias soola asemel. 

Joogikoosluse pakkus meile välja sommeljee Hannes Aedla ja tema soovituseks oli: B&G Rose d’Anjou

Aroomis punased marjad, kerge vürtsinüanss. Maitse tasakaalukas, värske, järelmaitses kerge happesus ning värskus.

 

Buduaari Tai gurmeekooli valminud retseptid olid ka veel kevadrullid, Tom Yum supp, klaasnuudlisalat ning jägmisel reedel leia siit desserdina kookosejäätis.