Gurmeekool vol 2: Metaxa flambeeringus grillitud lambakarree

12 kommentaari
Gurmeekool vol 2:  Metaxa flambeeringus grillitud lambakarree

Selle nädala gurmeeretseptiks soovitame järele proovida Metaxaga flambeeritud lambaliharooga, mille valmistasime üheks pearoaks Buduaari sügisese gurmeekooli ürituse raames.   

Selle nädala gurmeeretseptiks soovitame järele proovida Metaxaga flambeeritud lambaliharooga, mille valmistasime üheks pearoaks Buduaari sügisese gurmeekooli ürituse raames. 

Flambeerimine on toidule valatud kange alkoholi süütamine. Alkohol ise küll põleb ära, kuid Metaxale omane ainulaadne aroom jääb alles. Seda tehaksegi  harilikult sööjate nähes, toidu efektseks serveerimiseks. Koostöös meie sügisgurmee peakoka Pierre Mathoniga valmis eriliselt mahlane ja imeliselt aromaatne lambakarree.

Metaxa flambeeringus grillitud lambakarree

Vaja läheb:

1 kg lambatalle karreed
30 g kuivatatud oreganot
2 sidrunit
4 küüslauguküünt
8 cl Metaxat
2 spl soola
1 spl pipart

Valmistamine
Sega maitseained, hakitud küüslauk ja sidrunikoor. Lõika lammas neljaks portsjoniks ja maitsesta eelnevalt valmistatud seguga. Lase umbes 10 minutit seista. Prae oliiviõlis kõik küljed. Küpseta ahjus 8–10 minutit. Lase lõikelaual 5 minutit seista ja pressi peale sidrunimahl. Enne serveerimist flambeeri Metaxaga.


Metaxa 5* – „Mahedus avaldunud“

*laagerdunud tammevaadis 5 aastat
*maitselt lilleline, puuviljane ja elav
*nautimiseks puhtalt, jääga, tooniku või granaatõunamahlaga

Veinisoovitus: J. Chivite Gran Feudo Reserva