Selle nädala gurmeeretseptiks soovitame järele proovida Metaxaga flambeeritud lambaliharooga, mille valmistasime üheks pearoaks Buduaari sügisese gurmeekooli ürituse raames. Selle nädala gurmeeretseptiks soovitame järele proovida Metaxaga flambeeritud lambaliharooga, mille valmistasime üheks pearoaks Buduaari sügisese gurmeekooli ürituse raames. Flambeerimine on toidule valatud kange alkoholi süütamine. Alkohol ise küll põleb ära, kuid Metaxale omane ainulaadne aroom jääb alles. Seda tehaksegi harilikult sööjate nähes, toidu efektseks serveerimiseks. Koostöös meie sügisgurmee peakoka Pierre Mathoniga valmis eriliselt mahlane ja imeliselt aromaatne lambakarree. Metaxa flambeeringus grillitud lambakarree Vaja läheb: 1 kg lambatalle karreed30 g kuivatatud oreganot2 sidrunit4 küüslauguküünt8 cl Metaxat2 spl soola1 spl pipartValmistamineSega maitseained, hakitud küüslauk ja sidrunikoor. Lõika lammas neljaks portsjoniks ja maitsesta eelnevalt valmistatud seguga. Lase umbes 10 minutit seista. Prae oliiviõlis kõik küljed. Küpseta ahjus 8–10 minutit. Lase lõikelaual 5 minutit seista ja pressi peale sidrunimahl. Enne serveerimist flambeeri Metaxaga.Metaxa 5* – „Mahedus avaldunud“*laagerdunud tammevaadis 5 aastat*maitselt lilleline, puuviljane ja elav*nautimiseks puhtalt, jääga, tooniku või granaatõunamahlaga Veinisoovitus: J. Chivite Gran Feudo Reserva
Joel Ostrat — FOTO: Joel Ostrat/Instagram Köök ja söök RETSEPT: JOEL OSTRATI Big Mac tortilla on lihtsalt võimas
Maskis laulja saatetegelased — FOTO: AS All Media Eesti Lahedat lugemist „Maskis laulja“ teises saates on luksust, võluloomi ja nuustikuid!
Maskis laulja, Pull — FOTO: AS All Media Eesti Lahedat lugemist „Maskis laulja“ kaks vägevat lisategelast on selgunud!
Mineraalid ja testosteroon — FOTO: Unsplash.com Sisuturundus Mineraalid ja testosteroon: hormonaalse tervise toetajad
Kaarel Orumägi — FOTO: Beautiful Me Sisuturundus Kaarel Orumägi: Kuidas ma pooleteist aastaga 40kg alla võtsin, ilma rangete toidukavade ja spordiklubide külastusteta