Gurmeekool vol 4: Juustufondüü Valio juustuvalikuga

Gurmeekool vol 4: Juustufondüü Valio juustuvalikuga

Tänu Valio uudistoorjuustudele – musta pipra, küüslaugu, magusa tšilliga Mustapekka, õnnestus Buduaari Gurmeekooli raames maailma maitsvaimat  juustufondüüd nautida. Selle nädala retseptiks pakumegi:

Tänu Valio uutele gurmeetoorjuustudele – Mustapekka musta pipra, küüslaugu, magusa tšilliga- õnnestus Buduaari Gurmeekooli raames maailma maitsvaimat  juustufondüüd nautida. Selle nädala retseptiks pakumegi:

Juustufondüü Valio juustudest

Vaja läheb:
180 g valget veini
50 g Valio Mustapekka küüslaugujuustu (väike kuubik)
50 g Valio Mustapekka tšillijuustu (väike kuubik)
25 g Valio Mustapekka piprajuustu (väike kuubik)
100 g riivitud Valio Forte Speciale juustu
50 g riivitud Valio Kuninga Gouda Pidupäeva juustu
2 küüslauguküünt
jahu
soola

Dippimiseks
Fazeri gruusia leiba (rebi tükkideks, küpseta ahjus kuldpruuniks ja krõbedaks)
pärlsibulaid
kornišone ehk kokteilikurke

Valmistamine

Sega juustud väikese koguse jahuga nii, et juust saaks kerge jahukatte. Lõika küüslauk pooleks ja hõõru sellega poti siseküljed. Lisa vein. Kuumuta vein madalal temperatuuril peaaegu keemiseni, lisa juustud ja kuumuta pidevalt segades, kuni saavutad ühtlase massi.

Valio Mustapekka juustud
Uude Valio Mustapekka sarja kuuluvad lõigatavad toorjuustud on kaetud erinevate maitseainesegudega: musta pipra, küüslaugu, magusa tšilliga. Need tõelised gurmeejuustud on maitselt intensiivsed ja külluslikud, kõrge rasvasisaldus (44%) toob esile unikaalse maitse. Kannatavad hästi ka kuumutamist, sulades kooreselt kreemjaks. Sobivad loomulikult ka kasutamiseks juustuvaagnale snäkina.

      

 

 

Veinisoovitus: Yellow Tail Chardonnay

Suurepärast maitsenaudingut ja kaunist nädalavahetust!