Gurmeekool vol 5: Metaxa šokolaadifondüü

Gurmeekool vol 5: Metaxa šokolaadifondüü

  Selle nädalavahetuse Buduaari gurmeekooli retseptiks pakume hõrku šokolaadifondüüd. Fondüü on mõnus seltskondlik toidunautimise viis, mis ei eelda suuremat kokkamist. Fondüü mõiste tuleb prantsuskeelsest sõnast fondre, mis tähendab sulamist. Metaxa ja koorega vedeldatud sulašokolaadi sisse kastetakse meelepäraseid toiduaineid nagu näiteks eksootilisi või teisi meelepäraseid puuvilju, küpsiseid.   

Selle nädalavahetuse Buduaari gurmeekooli retseptiks pakume hõrku šokolaadifondüüd.

Fondüü on mõnus seltskondlik toidunautimise viis, mis ei eelda suuremat kokkamist. Fondüü mõiste tuleb prantsuskeelsest sõnast fondre, mis tähendab sulamist. Metaxa ja koorega vedeldatud sulašokolaadi sisse kastetakse meelepäraseid toiduaineid nagu näiteks eksootilisi või teisi meelepäraseid puuvilju, küpsiseid. 

Fondüü valmistamine ei eelda tingimata spetsiaalse fondüükomplekti ostmist, vaid šokolaadi võib pliidil sulatada ja valada serveerimisnõusse.
Spetsiaalne fondüükomplekt aga koosneb metallkandikust, kütteseadmest, keedunõu alusrestist ja madalast keedunõust. Toiduainete hoidmiseks on komplektis pikad kaheharulised kahvlid või näpitsad, millega kastetakse dippimise toiduained šokolaadi sisse.

Metaxa šokolaadifondüü

Vaja läheb:

250 ml Alma vahukoort
6 cl Metaxat
500 g mõru šokolaadi
fariinsuhkrut (soovi korral)

Dippimiseks:

maasikaid
tumedaid viinamarju
pirne
küpsiseid

Valmistamine
Kuumuta Metaxa, lisa vahukoor ja šokolaad, sega. Vajadusel lisa suhkur.

Metaxa 7* – „Mahedus võimendunud“
* laagerdunud tammevaadis 7 aastat
* maitses on tunda intensiivne muskaat ja pehme vanill
* nautimiseks puhtalt, jää või toonikuga

Metaxa 12* – „Mahedus määratletud“
* laagerdunud tammevaadis 12 aastat
* maitses on tunda šokolaad, pehme iiris ja apelsini koor
* nautimiseks puhtalt või jääga

Veinisoovitus: Royal Oporto Tawny Port

 

Meeleolukat nädalavahetust!