Gurmeekool vol 6: Kaval Ants suitsu-juustusalat tiiger-krevettidega

14 kommentaari
Gurmeekool vol 6: Kaval Ants suitsu-juustusalat tiiger-krevettidega

Sügisese Buduaari gurmeekooli lõpetuseks pakume mõnusalt vürtsikat, veidi suitsust ja tõeliselt pidupäevast salatit, mis sobib igati hästi oktoobrikuusse keha ja vaimu soojendajaks.

Sügisese Buduaari gurmeekooli lõpetuseks pakume mõnusalt vürtsikat, veidi suitsust ja tõeliselt pidupäevast salatit, mis sobib igati hästi oktoobrikuusse keha ja vaimu soojendajaks.

Tiigerkrevettide asemel võib väga edukalt kasutada ka väikeseid krevette, kuid soovitatavalt siiski neid, mis on veel oma koorikutes. Valio Kaval Ants juustu eelistasime lisaks maitseomadustele ka seetõttu, et see suitsujuust on kreemja tiheda konsistentsiga ega murene lõikamisel kergesti. Salat on niiviisi visuaalselt kaunis.

 

Kaval Ants suitsujuustusalat tiigerkrevettidega

Vaja läheb:

250 g Valio Kaval Ants suitsujuustu

400 g ananassikonservi (tükid)

40 g rukolat

50 g majoneesi

1 tšillikaun

125 g kirsstomateid

12 toorest ja tervet tiigerkrevetti 

1 sidrun

soola

pipart

Valmistamine

Koori juust ja lõika 1 cm külgedega kuubikuteks, lisa ananass, majonees ja peeneks hakitud tšilli. Sega, maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid veidi magusamat salatit, võid lisada natuke ananassimahla. Aseta taldrikule rukolapadi, selle peale segu ja kirsstomatid.

Puhasta krevetid, jättes pea ja sabaotsa külge. Prae need oliiviõlis, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Tõsta krevetid salatile ja naudi!

Valio Kaval Ants suitsujuust

Kaval Ants suitsujuust on valmistatud naturaalsetest juustudest, mis on sulatatud ja seejärel ehtsas suitsuahjus lehtpuulaastudega suitsutatud. See annabki mõnusa suitsuse meki.

 

 

Veinisoovitus: Desom Grand Premier Cru Auxerrois

 

 

 

Meeldivaid maitseelamusi ja kaunist sügise jätku!