HEA RETSEPT! SALEDA TALJE ahjuvõileivad, mis sulavad suus

HEA RETSEPT! SALEDA TALJE ahjuvõileivad, mis sulavad suus

Mõnusalt lõhnavad ahjus küpsetatud kohupiimasaiad viivad keele alla ja kui neid valmistada õigetest komponentidest, saad igati tervisliku ja figuurisõbraliku hommikusöögi või miks mitte hoopis pakkuda neid lõunasel ajal. Kohupiim sisaldab valku ja täisterasai või sepik annab süsivesikuid ja kiudaineid, mida organism samuti iga päev vajab.

Mõnusalt lõhnavad ahjus küpsetatud kohupiimasaiad viivad keele alla ja kui neid valmistada õigetest komponentidest, saad igati tervisliku ja figuurisõbraliku hommikusöögi või miks mitte hoopis pakkuda neid lõunasel ajal. Kohupiim sisaldab valku ja täisterasai või sepik annab süsivesikuid ja kiudaineid, mida organism samuti iga päev vajab.

Retsept on imelihtne ja ajakulu on samuti väike.

Vaja läheb: (kahele)

4 viilu täisterasaia või sepikut (ka musta leivaga tasub proovida)
180 g teralist kohupiima (vali kõrge valgusisaldusega)
1 muna
soovi korral mett
pisut vanillisuhkrut, kaneeli
2 sl Kreeka jogurtit
maapähklivõid või tavalist võid

Tee nii: 
Määri saiaviilud võiga ning aseta võitatud pool allapoole ahjuplaadile. Klopi lahti muna ning sega koos kohupiima, mee, vanillisuhkru ning Kreeka jogurtiga ühtlaseks. Aseta igale saiaviilule parajalt kohupiimasegu ning aseta eelsoojendatud ahju 200 kraadi juurde umbes 15-20 minutiks, kuni saiade pind on kaunilt kuldpruun. Serveeri kohe!

Karin Karu