Puder on tervisliku päeva algus, kuid helbeid saab kasutada ju veel sajal erineval moel. Järgnevate retseptidega on garanteeritud maitsvad ja tervislikud müslibatoonid, smuutid ja kreemjad magustoidud. Proovi järele! Puder on tervisliku päeva algus, kuid helbeid saab kasutada ju veel sajal erineval moel. Järgnevate retseptidega on garanteeritud maitsvad ja tervislikud müslibatoonid, smuutid ja kreemjad magustoidud. Proovi järele! LIHTSAD MÜSLIRUUDUD 20–30 ruudukest Vaja läheb: 200 g kuldset siirupit 200 g võid 600 g Veski Mati kaerahelbeid 200 g jõhvikaid 100 g Sultana rosinaid 50 g Demerara suhkrut 1 apelsini riivitud koor näputäis jahvatatud ingverit Valmistamine: Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata potis kuldne siirup ja või, sega sisse ülejäänud koostisained. Kalla tainas võiga määritud ahjuplaadile (25 x 35 cm) ja küpseta ahjus 30 minutit või kuni kook on kuldne. Lase plaadil veidi jahtuda ja lõika parajateks ruutudeks. AHJUKOOK SEEMNETEGA Kuusteist viilu Vaja läheb: 175 g võid 6 sl mett 75 g heledat pehmet pruuni suhkrut 1 apelsini hästi peenelt riivitud koor 75 g kuivatatud marju 50 g kuivatatud aprikoose, hakitud 150 g erinevaid pähkleid ja seemneid, hakitud 300 g Veski Mati kaerahelbeid 75 g täisterajahu Valmistamine: 1 Kuumuta ahi 180 kraadini, määri 21 cm läbimõõduga kandiline koogivorm võiga ja vooderda küpsetuspaberiga. 2 Sulata või, mesi ja suhkur keskmisel kuumusel, lisa ülejäänud ained ja sega kõik hästi läbi. Tõsta tainas lusikaga vormi ja küpseta 25–30 minutit, kuni kook on kuldne. Lase vormis jahtuda, aga viiluta kindlasti soojalt. RIISIDESSERT MANDLITE JA APRIKOOSIDEGA See riisipuding on tavapärasest sügavama värvusega, sest suhkur tuleb enne kasutamist karamellistada. Pudingi maitse on tummine ja magus ning viib lausa keele alla. Kui tahad maitsetega katsetada, võid asendada aprikoosid kuivatatud ploomidega ja Amaretto armanjakiga. Kuuele Vaja läheb: 4 sl suhkrut 160 g pudruriisi 140 g kuivatatud aprikoose, hakitud 50 g mandlijahu ½ vanillikauna, pikuti poolitatud 3 sl Amarettot (soovi korral) 1 l 3,5% piima purustatud Amaretti küpsiseid ja mett, serveerimiseks Valmistamine: 1 Pane suhkur kiirkeedupotti ja kuumuta pidevalt segades, kuni suhkur sulab ja muutub heledaks karamelliks. Lisa riis, aprikoosid, mandlijahu, vanillikaunad ja Amaretto (kui seda kasutad). Sega hästi läbi ja kuumuta, kuni riis on tume ja kleepuv. Lisa piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni (jälgi, et puding põhja ei kõrbeks). 2 Kata pott kaanega, kontrolli, et rõhuklapp oleks suletud, ja lase rõhul tõusta. Keeda hästi madalal tulel 8 minutit, keera kuumus maha ja lase 10 minutit seista, kuni rõhk alaneb. Vabasta klapp ja võta potil kaas pealt. Sega hästi läbi, kuni saad parajalt kreemja pudingi. Puista kaunistuseks peale küpsiseid ja nirista veidi mett. Rohkem retsepte leiad ajakirja Jamie juuli-august numbrist.
mees ja naine kohtingul — FOTO: 123rf.com Suhted ja seks 7 KÜSIMUST, mida mehelt esimesel kohtingul küsima peaks
Kaia Triisa ja Koit Toome — FOTO: Kaia Triisa/Instagram Seltskonnauudised IMEARMAS VAATEPILT: KOIT TOOME poeg läheb iga päevaga üha enam oma isa nägu
Maria Baydar — FOTO: GoodNews, Karen Härms Nipinurk Maria Baydar enesearengust: ainuke ressurss, mille kaudu maailma enda ümber kujundada, oleme me ise
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?
Puhitus ja IBS - miks seda just naistel rohkem esineb? — FOTO: Biocodex Sisuturundus Puhitus ja IBS – miks seda just naistel rohkem esineb?