Reklaam sulgub sekundi pärast

Hobikokk Ilse Metsamaa soovitab: kanakintsud Jamie Oliveri moodi

Buduaari blogikokk saab olla ainult üks, kuid andekaid ja toredaid hobikokki on Eestis palju, selgus hiljutisest konkursist. Hoiame neil silma peal ja tutvustame ka teile.

Buduaari blogikokk saab olla ainult üks, kuid toredaid ja andekaid hobikokki on Eestis palju, selgus hiljutisest konkursist. Hoiame neil silma peal ja tutvustame ka teile.

Ilse Metsamaa on on õppinud kokk, kuid kokana ei tööta. Tema mahukas blogis "Ilse köögis" on retsepte igaks elujuhtumiks. Kuid meid võlus ta ära oma lihtsa kanaroaga.

 

Kanakintsud  Jamie Oliveri moodi

2 kanakintsu või 1 pakk kintsuliha kondita

8 väikest kartulit

8 või rohkem kirsstomatit (oleneb suurusest), soovitatavalt erinevat värvi

kimp värsket punet (ainult lehed)

2 spl extra virgin oliiviõli

sorts punase veini äädikat

soola pipart

 

Pane kartulid soolaga maitsestatud vette keema ja keeda pehmeks. Pehmed kartulid suru peoga kergelt praguliseks, siis imeb kartul maitsed mõnusalt endasse.

Kui sul on kanakintsud, siis eemalda kintsudelt kondid ja lõika pooleks. Kui kasutad valmis kondita kintsuliha, siis jääb see ära:) Sega lihatükid sortsu õli ja soola-pipraga. Pane lihatükid hästi kuumale pannile (kui liha on nahaga, siis nahapool allpool) ja prae neid umbes 10 minutit, korra võid ka keerata, kuldseks. Säti lihatükid ühekordse kihina sobivasse ahjuvormi.

Tomatitele tee sisselõiked, kasta korraks keeva vette ja koori. Võib ka koorega tomateid kasutada, aga koorituna annavad nad paremat maitset ja on mugavam süüa ka.

Tambi suurem osa punelehtedest näputäie soola ja pipraga uhmris või kausis, lisa 1 spl õli ja sorts punase veini äädikat. Sega kõik korralikult läbi ja lisa saadud segu ja ülejäänud punelehed koos kartulite ja tomatitega ahjuvormi kana juurde ning sega kõik korralikult läbi.

Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus, kuni roog on pealt kuldne.

Jamie soovitab serveerida sidruni ja oliiviõliga maitsestatud rukolasalati ning klaasikese veiniga.

 

Head isu!