Hobikokk Karina tervislikud pannkoogid

15 kommentaari
Hobikokk Karina tervislikud pannkoogid

Täna hommikul otsustasin teha pannkooke, kuid minule omaselt tegin neid veidi teistmoodi, kui pannkooke klassikaliselt tehakse. Nimelt püüan ma retsepte muuta, et toit lõppkokkuvõttes kasvõi natukenegi tervislikum oleks, sealjuures maitses mitte kompromisse tehes.

Täna hommikul otsustasin teha pannkooke, kuid minule omaselt tegin neid veidi teistmoodi, kui pannkooke klassikaliselt tehakse. Nimelt püüan ma retsepte muuta, et toit lõppkokkuvõttes kasvõi natukenegi tervislikum oleks, sealjuures maitses mitte kompromisse tehes.

Niisiis, pannkoogitainast valmistades ja väikeseid lusikakooke pannile asetades sündiski otsus nende kookide retsept Teile saata. Maitselt on koogid mõnusamadki kui tavalised hapupiimapannkoogid ja sisaldavad palju rohkem kasulikku valku.

Vaja läheb:

150 g kodujuustu (4%)

100 g keefirit

50 g piima

maitse järgi mett

2 muna

50-70 g nisujahu

1/2 tl söögisoodat

näpuotsatäis soola

 

Sega blenderis (või köögikombainis või saumikseriga) kodujuust, keefir, piim ja mesi, kuni segu on ühtlane. Vala kõik kaussi, lisa munad ja sega ühtlaseks. Seejärel lisa jahu, sooda ja sool. Tainas peaks olema samasugune nagu hapupiimapannkooke tehes ehk hapukoorepaksune.

Kuumuta pann, lisa õli või kookosrasv ja aseta lusikaga koogid pannile. Prae mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri moosiga:)

 

Mõnusat kodust maiustamist!

Karina