Reklaam sulgub sekundi pärast

Imelihtne meeliülendav šokolaadi-pirnikook!

Talvisel ajal on mõnusalt tummised soojad koogid-tordid alati au sees olnud, see imemaitsev šokolaadist pakatav kook siin sobib antud kliimatingimustega perfektselt! Paar kiiret liigutust, ahi sooja ja ongi valmis suurepärane kook, mida sobib pakkuda nii külalistele kui ka lihtsalt oma perele nädalavahetusel!

 


Talvisel ajal on mõnusalt tummised soojad koogid-tordid alati au sees olnud, see imemaitsev šokolaadist pakatav kook siin sobib antud kliimatingimustega perfektselt! Paar kiiret liigutust, ahi sooja ja ongi valmis suurepärane kook, mida sobib pakkuda nii külalistele kui ka lihtsalt oma perele nädalavahetusel! 

Šokolaadisemast šokolaadisem pirni-kook!

Vaja läheb:

150 gr taluvõid

160 gr tumedat šokolaadi (Fazeri blokk-šokolaad selleks parim)

2 muna

2 dl suhkrut

2 dl nisujahu

0,5 tl kaneeli (soovi korral)

2 tl küpsetuspulbrit

4 suurt mahlast pirni

Serveerimiseks: vahukoort, soovi korral kaunistada metsapähklitega.

Tee nii:

1. Kuna pirnide koorimine, hakkimine võtab aega, siis alusta sellest. Piisab, kui hakid ca 2 cm kuubikud. 

2. Sulata või ja šokolaad veevannil või mikrouunis (kindlasti sulata või ja šokolaad eraldi, sest või sulab palju kiiremini kui šokolaad). Kui mõlemad koostisosad sulatatud, sega need hoolikalt omavahel läbi. 

3. Võta suurem kauss, lisa jahu, küpsetuspulber, soovi korral kaneel, sega hoolikalt.

4. Vahusta munad suhkruga.

5. Lisa jahusegule või-šokolaadisegu, sega hoolikalt, lisa vahustatud muna-suhkrusegu, sega veelkord ja kõige lõpus lisa osahaaval ettevaatlikult pirnikuubikud.

6. Vooderda ca 24cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga.

7. Vala segu vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus ca 40 min.

8. Arvesta sellega, et kook peab ahjust võttes seest jääma pehmeks, šokolaadine sisu taheneb tunni-paari jooksul. 

9. Serveeri kas vahukoore või vaniljejäätisega.

Vaata ka teisi uusi, huvitavaid ning ka argipäevasemaid koduseid retsepte siit !

 

Karin Karu