Reklaam sulgub sekundi pärast

JAANIPÄEVA ERI: SÄRTSAKAS šašlõki salat

Üks ehtne jaanipäev tähendab loomulikult ka seda, et grill köetakse kuumaks ning liha lükatakse vardasse. Šašlõki kõrvale sobib ideaalselt serveerida aga särtsakat salatit, mis on valmistatud värskest hooajalisest kraamist  turud on meil praegu ju lausa lookas kõigest heast ja paremast. Veelgi ideaalsem variant on mõistagi see, kui kõik vajalik on kodus aias kasvamas.

Lihtne ja mõnus šašlõkisalat, mis võiks paar tundi enne serveerimist külmikus maitsestuda. Kogused saab igaüks ise vastavalt vajadusele reguleerida ning maitsestamisel toimi samuti lähtuvalt oma maitse-eelistustest.

Vaja läheb: 

värske kurk

värske tomat

värske punane sibul

värske till

sool

pipar

suhkur

oliiivõli

äädikas (30%)

Tee nii: 

Haki tomat, kurk ja sibul suurde kaussi ning lisa hakitud till. Nüüd hakka maitsestama  pea meeles, et juurde saab alati panna, aga vähemaks võtta ei saa ning külmikus seistes muutuvad maitsed samuti tugevamaks. Lisa soola, pipart, suhkrut, oliiviõli ja äädikat. Sega läbi ning aseta külmikusse. 

Kui salat on juba tund külmikus seisnud, tasub veel üle proovida ning vajadusel pisut maitseaineid juurde lisada.