JAAPANIPÄRANE GURMEEKOOL VOL1: Pardilihasalat marineeritud köögiviljadega

8 kommentaari
JAAPANIPÄRANE GURMEEKOOL VOL1: Pardilihasalat marineeritud köögiviljadega

Buduaaril on saanud traditsiooniks iga mõne kuu tagant koos sõpradega kokkamas käia. Lähtume kauplustest saada olevatest toiduainetest, millest aitavad meile kodused gurmeehetked luua restoranide peakokad. Meie jaapanipärase kodugurmee retseptide autoriteks olid kokad Siim Ets ja Anu Kendra restoranist KIUS. 

Seekordne gurmeekool asetas rõhu tervislikule ja kergele kodugurmeele, mida pakub Jaapani köök. Jaapanis söödavate toitude maitse sobib hästi ka põhjamaisesse kodukööki, sest tegemist ei ole väga tuliste roogadega, pigem on rõhk värskusel ja kastmetel ning marinaadidel.

Japanese Choice valiku leiab kõikidest suurematest toidukauplustest ja e-poest www.maitsemaailm.ee. Meie valminud roogi tasakaalustasid ja täiendasid Vinorama Veinistuudio ainulaadsed kvaliteetjoogid. 

PARDILIHASALAT MARINEERITUD KÖÖGIVILJADEGA

Tuntud headuses pardiliha kaaslasteks said värskusest pakatavad krõmpsuvad köögiviljad. 

Vaja läheb:

300 g pardifileed

100 g redist

100 g kurki

100 g porgandit 

5 g tšillikauna

Marinaad: 

1 spl laimimahla

1 spl Japanese Choice riisiäädikat 

2 spl suhkrut 

1 küüslauguküüs, tükeldatud

maitse järgi Japanese Choice marineeritud ingverit

Glasuur:

6 spl Japanese Choice sojakastet

4 spl suhkrut

¼ tl kaneeli 

15 g jalapenot 

Lõika köögiviljadest pikad peenikesed ribad ja marineeri neid 10 minutit.

Maitsesta pardifilee soola ja pipraga. Prae nahk krõbedaks ja küpseta ahjus umbes 10 minutit, lase lihal n-ö puhata. Kata glasuuriga ja serveerimisel lõika kenad õhukesed viilud, lisa marineeritud köögiviljad. 

JOOGISOOVITUS:

Cantine Menhir ‘Calamuri’ Salento IGT

Tegemist on siidiselt pehme, kuid intensiivse veiniga, mida saadab tumedade marjade moosisus.

Veini saab leida Vinorama Veinistuudio valikust. 

 

Hetkel on kuni 6.nda septembrini tore retseptimäng meie veebis aktiivne, mille auhindadeks on kopsakas kotitäis Japanese Choice maitseid ja sushi tegemiseks vajaminevat atribuutikat. 

Vaata meie lugejate retsepte ja võta isegi osa: KOKKA, SÖÖ, NAUDI JA VÕIDA! KINGIME 5 KOMPLEKTI JAPANESE CHOICE TOIDU- JA MAITSEAINEID KINGITUSEKS!