Aasia köögi maitsed on aina enam meie põhjamaise koduköögiga segunemas ja kuna paljud Tai maitsed on juba avastatud, rändas Buduaari gurmeekool seekord Jaapani menüüga tutvuma. Üks trendisuund, mis praegu maitsete maailmas levib, ongi just Jaapani köögi maitsete kasutamine. Jaapani köök on äärmiselt rikkalik, kus kesksel kohal asub riis ja see ei jää kõrvale ühestki toidukorrast. Armastatud toiduks on Jaapanis ka õhukesteks viilutatud veiseliha koos köögiviljadega. Meie peakokad Siim ja Anu restoranist Kius pakkusid veiseliha valmistamiseks välja hõrgu marinaadi ja krõbeda paneeringu. Valmistamine oli teiste roogadega (Part ja Sushi-kook) võrreldes küll kõige ajamahukam, aga nii mõnegi osaleja arvates oli just see kõige maitsvam ja uudsem roog. KRÕBE VEISELIHA TERIYAKI JA TŠILLIKASTMEGA Neljale 120 g veise sisefileed, väga õhukesteks viiludeks lõigatud Marinaad: *¼ tl Japanese Choice wasabi-pastat*20 g Japanese Choice sojakastet *40 g Thai Choice teriyaki-kastet Sega kokku marinaad ja marineeri liha umbes 7 minutit, seejärel paneeri ja friteeri. Paneerimiseks: *õli *Japanese Choice panko-paneerimishelbeid ja *tempura-jahu Sega kausis kokku tempura-jahu ja vesi (vt juhendit pakendil). Paneerimise järjekord: tempura-jahu, tempura-veesegu, panko-helbed. Seejärel tõsta liha fritüüri või laota õliga kaetud pannile. Friteeri, kuni tekib kuldne koorik. Kaste: *Thai Choice magusat tšillikastet *Japanese Choice riisiäädikat *Japanese Choice teriyaki-kastet*laimimahla *mett Kuumuta riisiäädikas keemiseni, lisa magus tšillikaste, teriyaki-kaste ja laimimahl. Keeda kokku ja lisa mesi. Kui kaste on piisavalt paks, lisa liha ning sega kokku. Kasutasime kaupluseriiulitelt leitavaid Japanese Choice maitsevalikut, mida leiab kõikidest suurematest toidukauplustest ja e-poest www.maitsemaailm.ee. Joogikoosluse sobitas juurde Vinorama Veinistuudio, kelle valikus on üle saja erineva kvaliteetveini Itaaliast, Prantsusmaalt, Austriast, Saksamaalt, Portugalist, Hispaaniast jne. Armas ja õdus veinibutiik Tallinnas Tartu mnt, kus pererahvas on sulle sisseastumise hetkest sinu päralt. JOOGISOOVITUS: Cantine Menhir ‘Calamuri’ Salento IGT Tegemist on siidiselt pehme, kuid intensiivse veiniga, mida saadab tumedate marjade moosisus. Oli väga maitsev!
Kirsti Timmer — FOTO: Terje Talts Suhted ja seks NÕID KIRSTI TIMMER: kui mees ei anna pärast kohtingut sulle endast märku, siis …
Joel Ostrat — FOTO: Joel Ostrat/Instagram Köök ja söök RETSEPT: JOEL OSTRATI Big Mac tortilla on lihtsalt võimas
Maskis laulja saatetegelased — FOTO: AS All Media Eesti Lahedat lugemist „Maskis laulja“ teises saates on luksust, võluloomi ja nuustikuid!
Kaarel Orumägi — FOTO: Beautiful Me Sisuturundus Kaarel Orumägi: Kuidas ma pooleteist aastaga 40kg alla võtsin, ilma rangete toidukavade ja spordiklubide külastusteta
Raivo enne - pärast — FOTO: Bodymed.ee Sisuturundus Raivo saladus: kuidas taasavastada lapsepõlves kaotatud enesekindlus?