JAAPANIPÄRANE GURMEEKOOL VOL5: Hiidkreveti kevadrullid laimi ja piparmündiga

6 kommentaari
JAAPANIPÄRANE GURMEEKOOL VOL5: Hiidkreveti kevadrullid laimi ja piparmündiga

Avaldame sügisese Buduaari gurmeekooli viimase retsepti, milleks on kevadrullid. Seekordse gurmeekooli fookus oli lisaks maitsele ka tervislikkus. Tegemist oli jaapanipärase kodugurmeega, mille rõhk oli asetatud värskusele ja oluline osa oli maitsetusel, kastmetel ja marinaadidel.

Gurmeekool leidis aset Nõmmel asuvas vägagi kiirelt polulaarseks saaanud restoranis Kius ja sealsed kokad Siim Ets ja Anu Kendra olidki meie retseptide loojateks. Kasutasime aasiapäraseid toiduaineid, mis on saadaval kõikides hästi varustatud kauplustes ja veebipoes maitsemaailm.eeSobivaid joogikooslusi nautisime Vinorama Veinistuudio valikust.

HIIDKERVETI KEVADRULLID LAIMI JA PIPARMÜNDIGA

10 tk Vietnamese Choice riisipaberit
10 hiidkrevetti, keedetud ja poolitatud
½ värsket kurki, õhukesteks ribadeks lõigatud
1 väike porgand, õhukesteks ribadeks lõigatud
Rooma salatit
koriandrit

Maitsestamiseks:

Japanese Choice sojakastet
Thai Choice kalakastet
laimimahla

Leota riisipaberit külmas vees kuni 1 minut, seejärel laota leht niiskele puhtale käterätikule. Lisa riisipaberile poolitatud krevetid, kurk, porgand, koriander ja maitseained. 

Kaste:

1 laimi koor ja mahl
4-5 piparmündilehte 
40 ml Japanese Choice riisiäädikat
5 ml sojakastet
¼ tl punast tšillikauna
1 küüslauguküüs
1 spl suhkrut

Sega kõik koostisosad kokku ja serveeri koos kevadrullidega.

JOOGISOOVITUS:

Loimer Langenloiser Grüner Veltliner Kamptal DAC

Veini iseloomustab värskete luuviljade küllus. Ilusat hapet saadavad kerge piprasus ja pikk järelmaitse.

Vaata ka eelmisi retsepte: 

JAAPANIPÄRANE KOOKOSE-TOORJUUSTUKOOK 

KRÕBE VEISELIHA TERIYAKI JA TŠILLIKASTMEGA 

SUSHI-KOOK JA TUUNIKALA SASHIMI 

PARDILIHASALAT MARINEERITUD KÖÖGIVILJADEGA