JOHANDRA RETSEPT: vanakooli vahvlid viivad keele alla

1 kommentaar
JOHANDRA RETSEPT: vanakooli vahvlid viivad keele alla
pilt: Johandra

Kes ei armastaks neid vanaaegseid peenikesi, torusse keeratud vahvleid?

Blogija ja tervisliku elustiili austaja Johandra-Lisett Iljušin jagab nostalgilist retsepti, mis kahtlemata maitseb ka tänapäeval oivaliselt.

Et need vahvlid valmiksid, on vaja vahvliraudade olemasolu!

Taigen:

250 g täistera speltajahu (originaalses retseptis nisujahu)

2 muna

500 ml piima

90 g võid

magustamiseks suhkrut või steeviat

pisut vaniljesuhkrut

Valmistamine:

Vahusta munad steevia/suhkru ja vaniljesuhkruga. Sega sisse sulatatud või (see peaks olema veidi jahtunud). Lisa vähehaaval piima ja jahu vaheldumisi. Lase taignal 30 minutit enne küpsetama asumist seista.
Küpsetades võid vahepeal vahvlirauda võiga määrida. Kui võtad vahvli raua vahelt välja, siis keera see kohe kokku ja pane jahtuma.

Foto: pilt: Johandra