JÕULURETSEPT: PIPARKOOGI-šokolaadisuflee

JÕULURETSEPT: PIPARKOOGI-šokolaadisuflee
pilt: Shutterstock

Piparkoogimaitseline šokolaadisuflee on ideaalne pühade ajal külalistele pakkumiseks ja muidugi ka niisama perekeskis nautimiseks.

Antud kogusest saab kaheksa portsjonvormi jagu sufleed.

Vaja läheb:

50 g võid
120 g suhkrut
200 g tumedat šokolaadi
2 tl rummi
2-3 tl jahvatatud ingverit
2 tl jahvatatud kaneeli
1 tl vanilliekstrakti
5 tk muna
tuhksuhkrut serveerimiseks

Tee nii:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata pool võikogusest ja määri sellega kaheksa umbes 100ml suurust kuumakindlat portsjonvormi. Kata iga vormi põhi õhukese suhkrukihiga (8 vormi peale kulub umbes 25 g suhkrut).
Sulata potis tume šokolaad ja sega sisse rumm, vürtsid ja ülejäänud või. Sega kõik ilusti ühtlaseks, ära keema lase minna. Nüüd eemalda pott tulelt ja lisa ettevaatlikult ükshaaval, pidevalt segades, munakollased.
Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Sega ettevaatlikult munavalgevaht šokolaadisegusse. Jaota segu kohe  vormidesse ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes kümme minutit. Võta ahjust välja, puista peale tuhksuhkrut ja serveeri.