Reklaam sulgub sekundi pärast

JÕULURETSEPT: PIPARKOOGIPÕHJAL hapukoorekook!

Toidublogija Teevi suurim kirg on magusad küpsetised ning kõik tema retseptid on lihtsalt teostatavad ja maitsevad lausa imeliselt. Jõulupühade ajal valmista perele või külalistele hõrgutavat hapukoorekooki, millele lisab pühadehõngu piparkoogitainast põhi.

Toidublogija Teevi suurim kirg on magusad küpsetised ning kõik tema retseptid on lihtsalt teostatavad ja maitsevad lausa imeliselt. Jõulupühade ajal valmista perele või külalistele hõrgutavat hapukoorekooki, millele lisab pühadehõngu piparkoogitainast põhi.

Piparkoogitaina võid osta poest või valmistada ise. Retsepti selleks leiad siit

Kõige parem on kook valmistada eelmisel päeval, et see jõuaks taheneda.

Põhi:

300 g piparkoogitainast
2 dl külmutatud mustikaid
1 spl tärklist

Täidis:
2 muna
0,6 dl rafineerimata suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
300 g 20% hapukoort
300 g vaniljekohupiimakreemi
2 banaani
0,5 tl soola

Kate: 
200 g 20% hapukoort 
0,5 dl tuhksuhkrut
0,5 tl sidrunhapet 
0,5 tl vanillisuhkrut
soovi korral poole apelsini riivitud koor (pese apelsini enne soodaga)

Tee nii:
Rulli piparkoogitainas õhemaks ning aseta võiga määritud ümmarguse 22 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Puista peale tärklisega segatud mustikad.
Täidise jaoks vahusta munad soola ja suhkruga vahuseks, lisa vanillisuhkur. Lisa hapukoor ja kohupiimakreem ning tükeldatud banaan. Sega õrnalt ühtlaseks. Tõsta täidis põhjale (nt lusikaga, siis ei aja marju laiali). 

Küpseta 180 kraadi juures 5060 minutit. Kui kook pealt enam ei läigi, siis võib olla kindel, et ta on seest läbi küpsenud. Jahuta.
Katte valmistamiseks sega koostisained ning määri jahtunud koogile. Lase tunnike külmas seista, värske hapukoorekiht imendub kergelt koogi sisse, lisades veelgi mahlasust. 

Retsept pärineb Teevi blogist ampsukas