Kaaluabi: baklažaan juustukasukas

Kaaluabi: baklažaan juustukasukas

Baklažaan juustukasukas

Baklažaan juustukasukas

 1 baklažaan, kooritud ja viilutatud
 soola maitse järgi
 2 muna
 2 spl  piima
 200g riivitud parmesani juustu
 100g nisuidusid
     
  2 kl tomatikastet
  1 tl cayenne’i pipart
  1 kl riivitud mozzarella juustu

100g= 207 kcal

Kuumuta ahi 200° C. Puista baklažaaniviiludele veidi soola kummalegi küljele. Lase seista 10 minutit, seejärel pühi paberkäterätiga viiludelt niiskus, mis on kogunenud. Vahepeal klopi munad ja piim kausis segamini, teises kausis sega  riivitud parmesani juust ja nisuidud. Kasta kuivatatud baklažaaniviilud munasegusse, lase üleliigne  muna  ära tilkuda, siis vajuta  juustusegusse, nii et viilud oleks  mõlemalt poolt kaetud. Õrnalt raputa liigne  juust küljest  ning aseta baklažaaniviilud küpsetusplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus kuni viilud on krõbedad  ja kuldpruunid, 15-20 minutit. Sega tomatikaste ja cayenne’i pipar keedupotis ja lase kuumaks. Kui baklažaan on valmis, vala viilud kastmega üle ja  serveerimisel puista peale mozzarella juustu.

Vaata ka www.kaaluabi.ee