Kaaluabi: jõhvikaleib

16 kommentaari
Kaaluabi: jõhvikaleib

Jõhvikaleib

Jõhvikaleib

2 kl  sõelutud nisujahu
   

1 kl  valget suhkrut
    

1 1/2 tl küpsetuspulbrit
    

1 tl soola
   

1/2 tl söögisoodat
    

1/4 kl võid
    

1 muna vahustatud 
    

1 tl riivitud apelsini koort
    

3/4 kl apelsinimahla
    

1,5 kl  rosinaid

1,5 kl  tükeldatud jõhvikaid

100 g = 283 kcal



  

Kuumuta ahi 175°C. Määri võiga üks leivavorm.
 Sega  kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja söögisooda.
 Sega sisse tükkideks lõigatud või, kuni segu on mure. Lisa muna, apelsinikoor ja apelsinimahl, sega sisse ka rosinad ja jõhvikad.
 Vala päts vormi ja küpseta 70 minutit või kuni sissepistetud tikk tuleb välja puhtana. Lase enne söömist restil jahtuda.

Vaata ka www.kaaluabi.ee