Reklaam sulgub sekundi pärast

KAALUABI: Lihapallid mitmele maitsele

Lihapallid on lihtsam võimalus hakklihast midagi maitsvat (ja kogu perele söödavat)  valmistada. See argine toit sobib ka täiesti vabalt piknikule kaasa pakkida või suve auks aiapeol lauale kanda.

Lihapallid on lihtsam võimalus hakklihast midagi maitsvat (ja kogu perele söödavat)  valmistada. See argine toit sobib ka täiesti vabalt piknikule kaasa pakkida või suve auks aiapeol lauale kanda.

Lihapallid mitmele maitsele

Taigen:
500 g hakkliha
0,5 dl riivsaia
2 dl hapukoort
1 ps Knorr prantsuse sibulasupi kuivsegu
1 muna


Sega kõik ained sobivaks massiks ning anna umbes pool tundi maitsestuda. Seejärel vormi niisutatud käega soovitud suurusega pallikesed. Küpseta eelkuumutatud, 225 kraadises ahjus  umbes 15-20 minutit.
Kui need n-ö traditsioonilised lihapallid ära on tüüdanud, siis tee vahelduseks mõni järgmistest variantidest:

Õunaga maitsestatud lihapallid

2,5 dl vedelat (mitte sulatatud!) margariini näit. Flora Culinesse
1 dl riivsaia
0,5 tl soola
0,5 tl valget pipart
0,75 spl vasikafondi ehk kontsentreeritud lihapuljongit
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 muna
3 õuna riivituna või peeneks tükeldatuna
700 g hakklihasegu

Fetasõbra lemmikud

1 pk prantsuse sibulasupi kuivsegu
400 g veisehakkliha
1 muna
1,5 dl vett
0,5 dl riivsaia
2 tl basiilikut
150 g feta juustu murendatuna

Mozzarellaga mahestatud lihapallid

1 pk prantsuse sibulasupi kuivsegu
400 g veisehakkliha
1,5 dl vett
1 muna
0,5 dl riivsaia
125 g mozzarella juustu ribadena (ära lõika, rebi!)
0,5 potikest basiilikut

Täidisega lihapallid

Teguviis meenutab rullbiskviidi või sushi tegemist: surud taigna sobivas laiuses paberiga kaetud ahjuplaadile ja tõstad ühe reana toorjuustu lusikaga paigale, seejärel rullid taigna üheks pikaks toruks ja lõikad küpsetamiseks sobivad jupid. Soovi korral võid niisutatud peos neist ka pallikesed veeretada.

2 dl vett
1 dl riivsaia
1,5 spl loomaliha- või vasikafondi ehk kontsentreeritud lihapuljongit
500 g hakkliha
1 tl soola
0,25 tl viie pipra segu
täidiseks 200 g küüslaugumaitselist toorjuustu

Kiireim võimalus segatud taignast küpsed pallikesed saada on ahjuplaat. Laod aga kõik kenasti küpsetuspaberiga kaetud (siis pole õli vaja!) plaadile ja pistad ahju. Eelkuumutatud, 225 kraadises ahjus küpsevad lihapallid umbes 15-20 minutit. NB! Põhitaigna kogusest jätkub 40 argise või 60 pidulikuma pallikese tarbeks. Lihapallidele võid ka ise koduse kastme teha: prantsuse sibulasupi segust ja näiteks lahjemast hapukoorest.

Vaata ka kaaluabi.ee