Lihapallid on lihtsam võimalus hakklihast midagi maitsvat (ja kogu perele söödavat) valmistada. See argine toit sobib ka täiesti vabalt piknikule kaasa pakkida või suve auks aiapeol lauale kanda. Lihapallid on lihtsam võimalus hakklihast midagi maitsvat (ja kogu perele söödavat) valmistada. See argine toit sobib ka täiesti vabalt piknikule kaasa pakkida või suve auks aiapeol lauale kanda. Lihapallid mitmele maitsele Taigen:500 g hakkliha0,5 dl riivsaia2 dl hapukoort1 ps Knorr prantsuse sibulasupi kuivsegu1 muna Sega kõik ained sobivaks massiks ning anna umbes pool tundi maitsestuda. Seejärel vormi niisutatud käega soovitud suurusega pallikesed. Küpseta eelkuumutatud, 225 kraadises ahjus umbes 15-20 minutit. Kui need n-ö traditsioonilised lihapallid ära on tüüdanud, siis tee vahelduseks mõni järgmistest variantidest: Õunaga maitsestatud lihapallid 2,5 dl vedelat (mitte sulatatud!) margariini näit. Flora Culinesse1 dl riivsaia 0,5 tl soola 0,5 tl valget pipart 0,75 spl vasikafondi ehk kontsentreeritud lihapuljongit 1 sibul 2 küüslauguküünt2 muna 3 õuna riivituna või peeneks tükeldatuna 700 g hakklihasegu Fetasõbra lemmikud 1 pk prantsuse sibulasupi kuivsegu 400 g veisehakkliha 1 muna 1,5 dl vett 0,5 dl riivsaia 2 tl basiilikut 150 g feta juustu murendatuna Mozzarellaga mahestatud lihapallid 1 pk prantsuse sibulasupi kuivsegu400 g veisehakkliha 1,5 dl vett 1 muna0,5 dl riivsaia 125 g mozzarella juustu ribadena (ära lõika, rebi!)0,5 potikest basiilikut Täidisega lihapallid Teguviis meenutab rullbiskviidi või sushi tegemist: surud taigna sobivas laiuses paberiga kaetud ahjuplaadile ja tõstad ühe reana toorjuustu lusikaga paigale, seejärel rullid taigna üheks pikaks toruks ja lõikad küpsetamiseks sobivad jupid. Soovi korral võid niisutatud peos neist ka pallikesed veeretada. 2 dl vett 1 dl riivsaia 1,5 spl loomaliha- või vasikafondi ehk kontsentreeritud lihapuljongit 500 g hakkliha 1 tl soola0,25 tl viie pipra segutäidiseks 200 g küüslaugumaitselist toorjuustu Kiireim võimalus segatud taignast küpsed pallikesed saada on ahjuplaat. Laod aga kõik kenasti küpsetuspaberiga kaetud (siis pole õli vaja!) plaadile ja pistad ahju. Eelkuumutatud, 225 kraadises ahjus küpsevad lihapallid umbes 15-20 minutit. NB! Põhitaigna kogusest jätkub 40 argise või 60 pidulikuma pallikese tarbeks. Lihapallidele võid ka ise koduse kastme teha: prantsuse sibulasupi segust ja näiteks lahjemast hapukoorest. Vaata ka kaaluabi.ee
Telesaade Buduaar — FOTO: Erakogu Buduaari sõnumid Buduaari Beauty Box, Mari-Leen Albersi ja Meelis Tomsoni lemmik vitamiinid jpm
Liis Lemsalu — FOTO: Liis Lemsalu/Instagram Keha ja vaim LIIS LEMSALU avameelselt: ma näen, kui paljud vaevlevad samade probleemide küüsis
The Health Clinicu üld- ja onkokirurg Sander Kütner — FOTO: GoodNews, Evelin Kruus Nipinurk Vaata video! Millal pöörduda kehakaalu muredega arsti poole?
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda