Kalkunipallid kartuli-köögivilja-vormis mozzarellaga

32 kommentaari
Kalkunipallid kartuli-köögivilja-vormis mozzarellaga

  Hakitud kalkuni kintsuliha on väga hea vaheldus argistele kanatoitudele või vastulöök rasvasemale sealihale. Kalkuniliha on valgurikas ja väherasvane. Väga hea frikadellisupi saab kalkunilihapallidest, supp jääb mahedalt magusapoolne, millele mul särtsuks meeldib alati lisada veidi punast tšillikauna. Aga suurem ja toekam ahjuvorm koos erineva köögivilja, tomati ja juustuga võtab ettevalmistuses küll veidi rohkem aega ja küpseb ahjus tunnikese, kuid on põnev värvikas vaheldus.
 

Hakitud kalkuni kintsuliha on väga hea vaheldus argistele kanatoitudele või vastulöök rasvasemale sealihale. Kalkuniliha on valgurikas ja väherasvane. Väga hea frikadellisupi saab kalkunilihapallidest, supp jääb mahedalt magusapoolne, millele mul särtsuks meeldib alati lisada veidi punast tšillikauna. Aga suurem ja toekam ahjuvorm koos erineva köögivilja, tomati ja juustuga võtab ettevalmistuses küll veidi rohkem aega ja küpseb ahjus tunnikese, kuid on põnev värvikas vaheldus.

 

Kalkunipallide taigen:

450 g hakitud kalkuni kintsuliha

1 keedetud kartul

1 sibul

2 Saibi-viilu

2 spl hapukoort

veidi päikesekuivatatud tomatit

2 küüslauku

meresoola, viie pipra segu, ürte

 

Ahjuvormi:

5-6 suurt kartulit

1 suvikõrvitsa rattad

3 ploomtomatit

1 pakk mozzarella juustu kirsse

1 muna + 2 dl kohvikoort

2 küüslauku

meresoola, oreganot, basiilikut

 

Valmista kalkunipallide taigen. Lisa hakitud kalkunilihamassile riivitud keedetud kartul ja hakitud sibul, pane Saibi-viilud hakklihamassi peale ja pane sinna peale hapukoor, lisa purustatud küüslaugud, hakitud päikesekuivatatud tomatid ja maitseained, lase veidi hapukoorel Saibi-viile pehmendada. Sõtku märja käega taigen hoolsalt läbi ja loobi veidi kaussi tagasi, et ained kõik seguneksid. Maitsesta julgelt.

Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Keera ahi 200 kraadi peale. Määri ahjuvormi veidi võiga ja hakka laduma kihte. Kõigepealt ühtlane kiht kartulit, maitsesta meresoola ja ürtidega. Lao kogu kartul vahepeal maitsestades vormi ja siis laota laiali suvikõrvitsarattad, poolitatud ploomtomatid. Purusta küüslauk ja puista kartuli-köögiviljasegule. Klopi muna lahti kohvikoorega, maitsesta veidi ja vala vormi. Tee märja käega paraja suurusega kalkunipallid ja pane köögiviljade ja tomatite peale. Küpseta ahjus 30 minutit, siis keera lihapallid ringi ja vajadusel võid ka suvikõrvitsarattaid keerata. Lisa mozzarella juust küpsetamise lõpus. Toores kartul nõuab olenevalt ahjust võib-olla pikemat küpsetamist, kontrolli kartuli küpsust. Kui kalkunipallid hakkavad liiga pruuniks minema, kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta ahjuroog valmis.

Serveerimisel puista üle maitserohelisega, paku kõrvale külma kastet ja värsket salatit.

 

Pille Viljamaa