Kamavaht maasika-toormoosiga Eesti Vabariigi aastapäevaks!

Kamavaht maasika-toormoosiga Eesti Vabariigi aastapäevaks!

Kamavaht maasikatoormoosiga on ideaalne magustoit, mida serveerida Eesti Vabariigi aastapäeval. Lisaks on selle hõrgu magustoidu tegemine imelihtne ja seda võib valmistada ka päev varem. Mainimata ei saa jätta ka fakti, et kama ja kohupiim sisaldavad ohtralt meile kasulikke kiudaineid (kama) ning valke (kohupiim).

Kamavaht maasikatoormoosiga on ideaalne magustoit, mida serveerida Eesti Vabariigi aastapäeval. Lisaks on selle hõrgu magustoidu tegemine imelihtne ja seda võib valmistada ka päev varem. Mainimata ei saa jätta ka fakti, et kama ja kohupiim sisaldavad ohtralt meile kasulikke kiudaineid (kama) ning valke (kohupiim).

 

VAJA LÄHEB:

400 gr maitsestamata kohupiima
1 pk vahukoort
1,5 spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1,5 dl kamajahu
maasika või vaarika toormoosi, võib kasutada ka hapukat õuna- või pohlamoosi!

TEE NII:
vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga. Sega vahustatud vahukoore hulka omavahel eelnevalt kokku segatud kohupiim ja kamajahu. Pane külmikusse tahenema ca 25 min-1 tund. Kui kamavaht on tahenenud, jaga see magustoidupokaalidesse, lisa peale toormoosi ja serveeri. Antud magustoitu võib serveerida ka järgmisel päeval. Suvisel ajal soovitan kindlasti kasutada värskelt kokkusegatud toormoosi. Lisaks võib antud magustoitu proovida ka kisselliga või miks mitte – kirsikompotiga.

Ilusat Eesti Vabariigi aastapäeva, kallid Buduaari lugejad!

Karin Karu