KAS SA KOOKOSSAIA OLED SÖÖNUD? Siin on sulle retsept!

17 kommentaari
KAS SA KOOKOSSAIA OLED SÖÖNUD? Siin on sulle retsept!

Selle saia küpsetamiseks tasub aega võtta, sest see on väga mõnus hommikune küpsetis. Kui mõni viil peakski üle jääma, võid neid röstida või kasutada troopilise trifle’i valmistamiseks.

Selle saia küpsetamiseks tasub aega võtta, sest see on väga mõnus hommikune küpsetis. Kui mõni viil peakski üle jääma, võid neid röstida või kasutada troopilise trifle’i valmistamiseks.

KOOKOSSAI

Vaja läheb:

3 muna
400 ml piima
300 g isekerkivat jahu
200 g rafineerimata peeneteralist küpsetussuhkrut
200 g kookoshelbeid
1 vanillikaun, pikuti poolitatud ja seemned välja kaabitud
100 g võid, sulatatud
laimimarmelaadi, serveerimiseks

Valmistamine:

1 Kuumuta ahi 180 kraadini ja määri 22 x 8 cm suurune leivavorm võiga. Klopi munad piimaga lahti. Pane jahu, suhkur, kookoshelbed ja vanilliseemned kaussi, tee keskele süvend. Nirista muna-piimasegu tasakesi kuivainetesse ja lisa sulatatud või, sega ühtlaseks.

2 Kalla tainas leivavormi ja küpseta ahjus tunnike või kuni saia sisse torgatud puidust tikk jääb puhtaks. Lase paar minutit vormis jahtuda, seejärel kummuta metallrestile ja jahuta täielikult. Lõika viiludeks ja määri peale paksult laimimarmelaadi (või ükskõik millist muud lemmikkeedist).

Ühe portsjoni toiteväärtus: 374 kcal, 19,4 g rasvu (14 g küllastunud rasvhappeid), 6,3 g valke, 43,3 g süsivesikuid, 26,5 g suhkruid

PS! Isekerkiv jahu (self-rising flour) on Inglismaa kokkade hulgas populaarne jahutüüp, kuid selle saab hõlpsalt ka ise kodus kokku segada. 1 liitri isekerkiva jahu saamiseks on vaja segada umbes 1 liiter jahu, 2 sl küpsetuspulbrit ja 2 tl soola.

Rohkem retsepte leiad ajakirjast Jamie!