Kevadebriiz

170 kommentaari
Kevadebriiz

Kuigi väljas laiutavad pehmed lumehanged, on õhus tunda juba kerget kevadlõhna… või vähemalt on tunne selline. Supermarketite toiduvalikus hakkab ka vaikselt “talviste” toitude hulk vähemaks jääma ning üha rohkem on näha kergemaid toiduaineid. Poes ringi vaadates kipub silm jääma ikka ja jälle kirjule puuviljaletile ning keha ja organism tunnevad juba suurt vajadust vitamiinide ja millegi värske järele. Õnneks on meil värske puu- ja köögiviljavalik piisavalt suur, et igaühe isusid ja tujusid rahuldada.


 

Puuviljasalat granadilliga


Vaja läheb:

1 väike küps mango

1 magus mahlane õun

peotäis kirsse või vaarikaid

pool granaatõuna

400 g virsikukonservi

2 granadilli

1 spl vanillisuhkrut

4 spl Drambuie viskilikööri 

hakitud mündilehti

 

Valmistamine:

Pese mango, õun ja kirsid. Lõika mangol kivi välja ja tükelda viljaliha. Võta kirssidelt saba ära ja eemalda kivid. Koori õun, tükelda ja pane koos teiste puuviljadega kaussi. Puhasta poole granaatõuna seemned ja jäta kõrvale. Haki mündilehed ja viska salatisse, jäta mõned kaunistamiseks. Lõika granadillid pooleks, kraabi lusikaga nende tulnukakonservi meenutav viljaliha välja ja viska salatisse. Nüüd lisa likööri südametunnistuse järgi (me teeme ju puuviljasalatit, mitte booli). Maitse! Kui salat on hapu, lisa vanillisuhkrut. Sega ning pane ilusasse pokaali. Puista peale granaatõunaseemneid ja kaunista mündilehega.

 

*Proovi ka pirni, mustika ja meloniga!

*Katseta erinevate likööridega nagu Don Padrino (mandliliköör) või Cointreau (apelsiniliköör)

 

Allikas ” Toit ja Kirg”

 

 

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja