Reklaam sulgub sekundi pärast

KIIRE JA LIHTNE RETSEPT: KREEKA PÄHKLID apelsini-tšilliglasuuris

Toidublogija Teevi hindab häid maitseid ning lisaks kookide küpsetamisele katsetab ta vahel ka pisut teistmoodi ideid, mille tulemusena sünnivad veelgi põnevamad toidud ja vahepalad. Need Kreeka pähklid sobivad ideaalselt nii külmal talveõhtul näksimiseks kui ka enne trenni kiireks energialaenguks.

Toidublogija Teevi hindab häid maitseid ning lisaks kookide küpsetamisele katsetab ta vahel ka pisut teistmoodi ideid, mille tulemusena sünnivad veelgi põnevamad toidud ja vahepalad. Need Kreeka pähklid sobivad ideaalselt nii külmal talveõhtul näksimiseks kui ka enne trenni kiireks energialaenguks.

Kes soovib, võib Kreeka pähklid asendada mõne teise pähklisordiga.

Kreeka pähklid apelsini-tšilliglasuuris:

150 g Kreeka pähkleid
1 väikese apelsini mahl ja riivitud koor
2 spl vett
2 spl suhkrut (ka kookossuhkrut või vedelat mett võib kasutada)
tšillipulbrit (soovi korral)
soola

Tee nii:

Leota apelsini soodavees (see aitab kemikaale paremini eemaldada) ning pese seejärel kareda harjaga. Riivi apelsinikoor ning pressi mahl. Vala paksupõhjalisse potti või pannile apelsinimahl, riivitud koor, lisa vajadusel vett ja lase keema. Maitsesta suhkru, soola ning soovi korral tšillipulbriga. Sega, kuni suhkur on sulanud. Seejärel puista juurde pähklid ning sega, kuniks need on glasuuriga ühtlaselt kaetud. 

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud alusele ühtlase kihina jahtuma. Näksi pähkleid niisama või serveeri paksu jogurtiga, mis on meega maitsestatud.

Retsept on Teevi blogis siin