Sügisel tasuks köögis askeldades mõelda pisut rammusamatele toitudele. Miks mitte lisada valmistamisel lemmikroogade sekka juustu, mis on tervisele kasulik mitmel moel ja annab toidule mõnusa maitse. Sügisel tasuks köögis askeldades mõelda pisut rammusamatele toitudele. Miks mitte lisada valmistamisel lemmikroogade sekka juustu, mis on tervisele kasulik mitmel moel ja annab toidule mõnusa maitse. Juust on eelkõige hinnatud sellesse lisatava piima tõttu, kuna piim peab olema äärmiselt kvaliteetne, hea maitse ja lõhnaga. Juustu süües saame sellest kätte vajalikud rasvad, mineraalained, vitamiinid ja valgud. Ühes sajagrammises juustutükis sisaldub valke keskmiselt 22-31 grammi. Osa inimesi peaks juustu söömisel olema ettevaatlikud, juhul kui neil on diagnoositud piimavalgu- või laktoosiallergia. Juusturoogadest siiski loobuma ei pea, sest poelettidel on piisavalt saada ka laktoosivaba juustu. Kui juba toidu valmistamisele asud, võiks enne kindlaks teha, millised juustud sobivad kõrgemal ja millised madalamal temperatuuril kokkamiseks. Kõvemad juustud kannatavad lõikumist, riivimist ja kuumutamist, samas kui pehmed juustud pigem rebimist või madalal kuumusel sulatamist. Lisaks tavajuustudele võib poest leida ka spetsiaalseid juuste, näiteks Brie-, Mozzarella-, Feta- või Parmesan. Kõik mainitud sobivad eelkõige salatite valmistamiseks. Hallitusjuustuga võib teinekord nii mõnelegi toidule anda teistsugust maitset − populaarne on hallitusjuustu lisamine pastaroogadele. Maitsestatud ja maitsestamata toor- ja sulajuustud leiavad oma koha kastmetes. Kolm lihtsat ja kiiret retsepti juustusõpradele. Juustu-spinati küpsisedValmistusaeg: ca 30 minutit (8 tk)Vaja läheb: 150 g (külmutatud) spinatit5 dl nisu- või rukkijahu2 tl küpsetuspulbrit0,5 sl soola75 g Eesti võid2 dl piima1 dl Riivitud Eesti juustuveidi basiilikutValmistamine:Sulata või haki spinat. Sega omavahel nisu- või rukkijahu, küpsetuspulber ja sool. Hõõru sisse Eesti või. Lisa spinat, piim, riivjuust ja basiilik. Sega ühtlaseks seguks ja määri küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaga tainas kaheksaks osaks. Küpseta 225 kraadi juures ca 15 minutit. Lihtne kolme juustu Margherita pitsaVaja läheb:200 g nisujahu7 g kuivpärmi1 tl suhkrut või mett125 ml sooja vett85 ml tomatipastat50 g Harmony Südamejuustu50 g Eesti Kuldset juustu30 g Lepasuitsu riivjuustu3 sl soolasoovi korral basiilikut, jahvatatud paprikat Valmistamine:Eelkuumuta ahi 225 kraadini. Määri 20 x 24 cm ahjuplaat võiga. Sega omavahel jahu, pärm, 1,5 sl soola, suhkur ning vesi. Klopi kausis ja määri seejärel ahjuplaadile. Sega tomatipasta ja 1,5 sl soola (ja basiilik/paprika) ning määri tainale. Riivi tükijuustud ja puista plaadile. Seejärel lisa ka Lepasuitsu riivjuust. Küpseta 15-20 minutit. Juustu-lillkapsa ahjuroogVaja läheb:1 lillkapsas500 g Põltsamaa Eesti juustu60 g Eesti võid150 g hakkliha2 muna5 tl (kivi)soolameelepäraseid maitseaineidValmistamine:Murra lillkapsas väiksemateks tükkideks. Sega omavahel kausis lahtiklopitud munad, sulatatud või ja sool. Lisa sisse lillkapsas. Vala saadud segu ahjuvormi. Puista peale hakkliha ja pane vorm ahju. Küpseta 230 kraadi juures ligikaudu 25 minutit. Võta vorm ahjust välja ning raputa peale riivjuust. Küpseta veel kümme minutit. Head isu! [gallery ids="1867795,1867803,1867809,1867816,1867822,1867829,1867837"]
Liis Lemsalu — FOTO: Liis Lemsalu/Instagram Seltskonnauudised FOTO LIIS LEMSALU minevikust rabab jalust
Siiri Sisask — FOTO: AS All Media Eesti Lahedat lugemist Siiri Sisaski imelist muusikat kuuleb täna „Laula mu laulu“ saates
Mammu Couture uus looming — FOTO: Mammu Couture Ilu ja mood Juba täna! Kevadine Tallinn Fashion Week saab Kalev spaas helge alguse
Vedel vibraator — FOTO: Unsplash.com Alexander Krivitskiy Sisuturundus Vedel vibraator: uusim trend täiskasvanute lelumaailmas
Mineraalid ja testosteroon — FOTO: Unsplash.com Sisuturundus Mineraalid ja testosteroon: hormonaalse tervise toetajad