KOOLIALGUSE RETSEPT: šokolaadised muffinid mustikatega

KOOLIALGUSE RETSEPT: šokolaadised muffinid mustikatega
pilt: Shutterstock

Need hõrgutavalt tummised šokolaadimuffinid mustikatega valmivad kiirelt ja kergelt.

Tulemus on lausa oivaline. Antud kogusest saab umbes 12 väiksemat muffinit

Vaja läheb:

150 g mandlijahu
20 g kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
60 ml õli
60 ml piima
70 ml agaavisiirupit või vahtrasiirupit
100 g mustikaid

Tee nii:

Sega kausis omavahel hoolikalt mandlijahu, kakao ja küpsetuspulber. Nüüd lisa segule lahti klopitud munad, õli, piim, vanilliekstrakt ja siirup. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Jaota tainas võrdses koguses muffinivormidesse ja tõsta iga muffini keskele lusikatäis mustikaid. Suru mustikad lusikaga taina sisse. Küpseta muffineid 180 kraadises ahjus umbes 20-25 minutit kuni muffinid on kenasti küpsenud – seda saad testida puutikuga.