Koorene kartul

Koorene kartul

Ilmad hakkavad vaikselt külmaks minema ning inimesed tasapisi üle minema talverežiimile, mis omakorda tähendab mõnusaid kreemikaid kastmeid, ahjuliha, praekapsast ning mahedaid köögviljaroogasid. 

Ilmad hakkavad vaikselt külmaks minema ning inimesed tasapisi üle minema talverežiimile, mis omakorda tähendab mõnusaid kreemikaid kastmeid, ahjuliha, praekapsast ning mahedaid köögviljaroogasid. 

 

Kreemikad kartulid

Vaja läheb:

1 sibul
2 dl vahukoort
125g sulatatud juustu
1 dl riivjuustu
2 dl hakitud kukeseeni
rohelist sibulat
soola-pipart
võid
umbes 10 kuuma keedukartulit

 

Valmistamine:

Sulata pannil või ning kuumuta läbi värsked kukeseened ja hakitud sibul. Maitsesta soolaga ning lisa juurde vahukoor. Kuumuta umbkaudu 5 minutit, kuni kaste hakkab kergelt podisema. Nüüd lisa sulatatud juust ja sega korralikult läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel kalla kreemjat kastet keedukartulite peale ning raputa peale riivjuustu. Kaunista hakitud rohelise sibulaga.

 

*Proovi ka puravikkudega! 
*See kaste sobib ideaalselt ka pastaga. 

 

Head isu!

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja