Kuidas kodus trühvleid valmistada

Kuidas kodus trühvleid valmistada

Tihti leiame end olukorrast, kus ei oska jõulukingitust valida ja otsus langetatakse kommikarbi ning pudeli hea veini kasuks. See on aga selline kink, mis kipub kiiresti meelest minema. Veinipudel tehakse lahti ning kommikarp tühjeneb nagu võluväel. Hiljem ei mäleta keegi, mis vein see oli ja kuidas kommid maitsesid. Tee kingitus oma kallimatele meeldejäävaks ning valmista need ise! Kingi pudel head kraami ja karbitäis magusat jõuludeks sõbrale või siis naudi koos kallimaga kamina ääres kaisus.

Tihti leiame end olukorrast, kus ei oska jõulukingitust valida ja otsus langetatakse kommikarbi ning pudeli hea veini kasuks. See on aga selline kink, mis kipub kiiresti meelest minema. Veinipudel tehakse lahti ning kommikarp tühjeneb nagu võluväel. Hiljem ei mäleta keegi, mis vein see oli ja kuidas kommid maitsesid. Tee kingitus oma kallimatele meeldejäävaks ning valmista need ise! Kingi pudel head kraami ja karbitäis magusat jõuludeks sõbrale või siis naudi koos kallimaga kamina ääres kaisus.

 

TRÜHVLID

Vaja läheb: 

1 purk kondenspiima

400 g tumedat šokolaadi

65 ml pähklilikööri

mõru kakaopulber (pallikeste veeretamiseks)

 

Valmistamine:

Sega kondenspiim alkoholiga ja kuumuta natuke aega tasasel tulel.

Sulata šokolaad ettevaatlikult vesivannil (vett ei tohi šokolaadi sisse sattuda, muidu tõmbub šokolaad klimpi).

Lisa kondenspiim sulatatud šokolaadile ja sega ühtlaseks.

Pane segu külmkappi tahenema.

Tahenenud segust vormi väikesed pallikesed ja veereta neid kakaopulbris. 

Enne serveerimist lase natuke aega külmas seista.

*Kui võimalik siis kasuta tavalise šokolaadi asemel kondiitrišokolaadi. See on veidi vastupidavam vedelikule (veetilk, koor, piim).

*Soovi korral võid segusse lisada pähklitükikesi või koguni ühe suure pähklipallikese sisse ära peita. 

*Kui pähklilikööri käepärast ei ole, kasuta brändit või mõnda head konjakit või likööri.

 

JÕULULIKÖÖR

Vaja läheb : 

3 dl rõõska koort 35%

1 tl vanillisuhkrut

1 spl kakaopulbrit

1 spl tuhksuhkrut

3 tl lahustavat kohvi

1 dl kondenspiima

30 cl viskit

 

Valmistamine:

Sega paksupõhjalises potis koor, vanillisuhkur ja lahustuv kohv. Sõelu hulka tuhksuhkur ja kakaopulber. Lase korraks segul keema tõusta. Jahuta ja lisa kondenspiim ning viski. Sega hoolikalt ja vala huvitava kujuga pudelisse.

Liköör säilib ainult 7 päeva. Hoia seda kindlasti külmikus.

*Vastavalt oma maitsele võid lisada kas rohkem suhkrut või siis viskit. 

Head proovimist! 

 

Mirjam Simmer

kokakunsti toimetaja