Kukeseene-pirukas suvikõrvitsaga

29 kommentaari
Kukeseene-pirukas suvikõrvitsaga

Kukeseeneaeg on käes ja kord peaks ette võtma ka ühe mõnusalt seenese piruka tegemise. Soe pirukas sobib koos värske salatiga hiliseks hommikusöögiks või toekamaks lõunaks ka kuumal suvepäeval. Piruka tegemine ei võta pikalt aega, kui kasutada valmis lehttainast. Et hea kukeseenemaitse esile tõuseks, lisasin veidi suvikõrvitsat, aga ka sibulat ja porgandit ning õige maitse toob lõplikult välja küüslauk. Juustuga ei liialdanud, et kukeseened saaksid peaosas domineerida.
 

Kukeseeneaeg on käes ja kord peaks ette võtma ka ühe mõnusalt seenese piruka tegemise. Soe pirukas sobib koos värske salatiga hiliseks hommikusöögiks või toekamaks lõunaks ka kuumal suvepäeval. Piruka tegemine ei võta pikalt aega, kui kasutada valmis lehttainast. Et hea kukeseenemaitse esile tõuseks, lisasin veidi suvikõrvitsat, aga ka sibulat ja porgandit ning õige maitse toob lõplikult välja küüslauk. Juustuga ei liialdanud, et kukeseened saaksid peaosas domineerida.

 

500 g lehttainast

300 g kukeseeni

pool suvikõrvitsat

1 suur sibul

1 porgand

1-2 küüslaugu küünt

50 g Camembert´i juustu

50 g Sõbra juustu

soola, piprasegu, Vahemere ürdisegu

õli

1 muna piruka määrimiseks

rohelisi ürte

salatilehti

kirsstomateid

 

Sulata lehttainas kahe tunniga toatemperatuuril. Laota ja rulli tainast kaks piklikku pirukat. Puhasta kukeseened kuivalt. Haki suuremad seened pisut väiksemaks. Koori ja tükelda sibul. Riivi porgand ja lõika suvikõrvits väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil veidi õli ja passeeri suvikõrvitsat ja sibulat veidi aega, lisa seened ja keeruta kiirelt läbi, et seentest vedelik aurustuks. Purusta küüslauk ja lisa viimasena seenesegule. Maitsesta julgelt soola ja pipra- ning ürdiseguga. Seen nõuab soola, siis tuleb tal õige maitse pirukas korralikult välja.

Laota jahtunud segu pirukale, jäta ääred paljaks. Lõika terava noaga pirukaäär läbi, tõmba ääred sõrmede abil üles. Riivi juust otse pirukale ja tükelda valgehallitusjuust. Määri kogu pirukas pealt munaga. Küpseta eelkuumendatud ahjus 220 kraadi peal umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt kenasti kuldpruun.

Serveeri soovi korral värske rohelise salatiga, lisades kirsstomateid, puista pirukale rohelisi ürte, hästi sobib petersell, till ja roheline sibul. Aga soe kukeseenepirukas maitseb ilma salatita ka väga hästi. Vahvat küpsetamist!

 

 

Pille Viljamaa